AcasăȘTIRI EXTERNEINCIDENT ȘOCANT! Ambasadorul Rusiei în Polonia, atacat la Varșovia! - VIDEO

INCIDENT ȘOCANT! Ambasadorul Rusiei în Polonia, atacat la Varșovia! – VIDEO

Incident șocant petrecut luni, 9 mai, în Varșovia, de Ziua Victoriei! Ambasadorul Rusiei în Polonia a fost atacat și stropit cu vopsea roșie în timp ce încerca să depună o coroană de flori la Cimitirul soldaților sovietici din capitală!

Ambasadorul rus în Polonia, Serghei Andreev, a fost atacat în Polonia, notează presa locală. S-a întâmplat totul în timp ce diplomatul rus era prezent la Cimitirul soldaților sovietici din Varșovia, acolo unde trebuia să depună o coroană de flori în memoria eroilor din Al Doilea Război Mondial.

„Sunt mândru de președintele meu”

Mai devreme în cursul zilei, Serghei Andreev a sosit la cimitirul memorial al soldaților sovietici din capitala poloneză, însoțit de diplomați și de soția sa.

Cu toate acestea, ucraineni care se adunaseră în prealabil pe teritoriul cimitirului pentru a protesta împotriva războiului din țara lor i-au blocat calea, strigându-i sloganuri jignitoare și stropindu-i cu o substanță roșie pe ambasador și pe persoanele care îl însoțeau.

Ambasadorul nu a putut depune o coroană de flori la cimitir și a părăsit locul, însoțit de poliția locală, după agresiune. „Sunt mândru de președintele meu”, a spus Andreev când a părăsit cimitirul.

Cimitirul „Mausoleul Soldaților Sovietici” se întinde pe o suprafață de 19 hectare. A fost înființat la câțiva ani după încheierea celui de-al Doilea Război Mondial. Rămășițele a peste 20.000 de soldați uciși în anii 1944-1945 se află acolo.

 

author avatar
Tudor Borcea