AcasăȘTIRI EXTERNEAmbasadorul României în SUA, ţinut în LUX şi PUF de stat: chirie...

Ambasadorul României în SUA, ţinut în LUX şi PUF de stat: chirie de 21.000 dolari/lună!

Andrei Muraru / foto: presidency.ro

Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru și-a mutat locuința de serviciu într-o clădire de lux din Washington care a aparținut diplomației iraniene.

Oficialul român locuieşte, deci, într-o clădire cu 46 de camere, 8 dormitoare, 8 băi și piscină și este amplasată pe o proprietate de peste 2000 de metri pătrați.

Pentru această reședință, statul român plătește 21.000 de dolari pe lună.

Chiria, mai scumpă cu aproape 8.000 dolari

Chiria pentru fosta reședintă a fost de 13.150 USD/lună, a precizat Ministerul de Externe. MAE afirmă că diferența ar veni din faptul că prețul vechii reședințe a fost mai mic din cauza stării tehnice.

Fosta reședință (situată la adresa 2500 30th Street Washington DC, 20008) a fost închiriată în anul 1994 de la Departamentul de Stat al SUA.

În cei 28 de ani în care imobilul a fost utilizat ca reședință oficială a ambasadorilor României în SUA, proprietarul/administratorul nu a realizat lucrări de reparații și reamenajare a interiorului imobilului (cu excepția unor intervenții de urgență urmare a unor evenimente neprevăzute precum inundații), inclusiv a curții.

Astfel, clădirea necesita o reabilitare amplă care să cuprindă reparații capitale, renovare și igienizare”, se arată într-un răspuns al MAE pentru jurnaliştii de la presshub.ro, care au şi aflat subiectul.

Reședința actuală este închiriată de la Departamentul de Stat al SUA.

author avatar
Andrei Ștefan