AcasăȘTIRI EXTERNEAmbasadorul Germaniei în China a murit la scurt timp după numire

Ambasadorul Germaniei în China a murit la scurt timp după numire

Ambasadorul Germaniei în China a murit la scurt timp după numire

Cauza și ora exactă a decesului lui Jan Hecker (54 de ani) rămân deocamdată neclare. El a sosit în capitala Chinei la 24 august pentru a-și prelua funcția.

Ambasadorul Germaniei în China, Jan Hecker, a încetat din viață, a confirmat luni, 6 septembrie, Ministerul german de Externe.

A lăsat în urmă soția și trei copii

Circumstanțele decesului fostului diplomat german nu sunt încă stabilite. Jan Hecker, fost consilier diplomatic și de securitate al cancelarului german Angela Merkel și-a început misiunea la Beijing în urmă cu doar două săptămâni.

„Cu profundă tristețe și consternare am aflat de moartea subită a ambasadorului german în China”, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului german, într-un comunicat. „Gândurile noastre în acest moment se îndreaptă către familia sa și oamenii care îi erau apropiați”, a adăugat acesta, scrie Politico.

Familia lui Hecker se află la ora actuală la Beijing. Moartea acestuia i-a lăsat îndoliați pe soția sa, care lucrează la ambasadă, și pe cei trei copii ai lor.

A apărut în public „fericit și sănătos”

Jan Hecker, fost judecător federal și coordonator al politicii germane privind refugiații, a fost un apropiat al lui Merkel. Numirea sa în China a fost văzută ca un demers al cancelarului de a asigura stabilitatea diplomatică a relațiilor germano-chineze.

Jan Hecker a apărut „fericit și sănătos” la un eveniment de sărbătorire a artistului german Joseph Beuys care a avut loc vinerea trecută în locuința sa din Beijing, potrivit unui invitat, scrie Boursorama.

author avatar
Tudor Borcea
320 afisari

2 COMENTARII

  1. Lasa, tu nazista de Merkel, ca gasiti voi rapid un alt nazist mic cu care sa il inlocuiti pe acest cobai micut nazist care a dat coltul de la vaxinul luat in cap, omul nu s-a pregatit destul de mult sa se ia la tranta cu virusul chinezesc, ceea ce se pare ca i-a fost fatal !! 🙂 Ha ha ha 🙂 Bai, usereilor, bagati duma aia cum ca omul a avut nu stiu ce boli, cand de fapt s-a curatat de la inteparea in cap 🙂 Sa ii fie de bine, acolo in Iad, e plin pe acolo cu nazisti din astia, de tip omul nou progresist de catifea !! DIVOQ Macht Frei, bai neamtule prost, ai cam luat-o in freza, bai tampitule, asa iti trebuie daca faci pe cobaiul voluntar, speram sa dea coltul toti cobaii astia vaxinati in urmatorii 2-3 ani, ceea ce se va si intampla !! Ha ha ha 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger