AcasăȘTIRI EXTERNEAmbasada SUA, vizată de o rachetă la Bagdad? Pe cine au dat...

Ambasada SUA, vizată de o rachetă la Bagdad? Pe cine au dat vina irakienii (VIDEO)

racheta bagdadAmbasada SUA, vizată de o rachetă la Bagdad? Pe cine au dat vina irakienii

Două rachete au vizat în zorii zilei de joi Zona verde ultrasecurizată din Bagdad, unde se află şi ambasada americană, fără ca incidentul să se soldeze cu victime sau cu pagube materiale, a indicat o sursă de securitate irakiană.

Atacurile împotriva intereselor americane, aproape zilnice la începutul lunii iulie, s-au diminuat în ultimele trei săptămâni.

Ultima operaţiune datează din 24 iulie când o dronă a vizat o bază militară în Kurdistan, fără să provoace pagube. Aceste atacuri sunt în general atribuite puternicelor grupuri armate pro-Iran, care cer retragerea forţelor străine ce staţionează încă în Irak

Pe cine au dat vina irakienii?

Zona Verde din Bagdad găzduiește ambasadele străine și clădiri guvernamentale: În mod regulat, ea este ținta atacurilor cu rachetă ale unor grupări despre care Statele Unite și oficialii irakieni spun că sunt susținute de Iran.

Una dintre rachete a aterizat într-o parcare din interiorul Zonei Verzi, iar alta într-un loc viran din apropiere, a mai spus sursa citată.

Coaliţia internaţională antiteroristă în Irak numără în prezent 3.500 de militari străini, dintre care 2.500 sunt americani.

Desfăşurată în ţară în 2014, această coaliţie condusă de SUA vizează să ajute forţele irakiene în lupta lor împotriva grupării jihadiste Statul Islamic. Gruparea a fost învinsă oficial în 2017, dar celule ale sale aflate în stare latentă continuă să comită atacuri în ţară.

author avatar
Andrei Ștefan
227 afisari
Zenville

Ultimele știri

Alege ce cumperi: mielul de Paşte 2024 sau un kilogram de cireşe? Ambele sunt aproape imposibil de achiziţionat. Au preţuri prohibitive!

Cireşele de import, desigur, arată delicios pe tarabă, dar pofticioşii doar le privesc deocamdată, din cauza preţului.Vestea bună este că în două săptămâni vor...

Teribilism fără margini. Tânăr filmat când era tras de o mașină, pe o saltea/Imaginile, în atenția polițiștilor – VIDEO

Teribilism al unor tineri, în Baia Mare. Imaginile filmate în plină stradă, cu „aventura” care s-a vrut a fi fost distractivă, dar care ar...
proger