AcasăȘTIRI EXTERNEAmbasada Rusiei din Kiev, evacuată! Începe războiul?

Ambasada Rusiei din Kiev, evacuată! Începe războiul?

ambasadaAmbasada Rusiei din Kiev, evacuată! Începe războiul?

Rusia își evacuează ambasada de la Kiev, în condițiile în care o invazie rusă în Ucraina este din ce în ce mai iminentă.

Moscova a început să-şi retragă personalul diplomatic din Ucraina, a informat sâmbătă agenţia de presă rusă Ria Novosti.

„Conform declaraţiilor cetăţenilor ucraineni, diplomaţii şi ofiţerii consulari ruşi din Ucraina au început să plece în Rusia. Acest lucru, în special, este evidenţiat de dificultăţile apărute la efectuarea unor întâlniri la consulate şi la ambasadă”, a spus sursa pentru presă.

Mai multe țări și-au sfătuit oamenii să plece din Ucraina

Rusia a declarat că nu intenţionează să invadeze Ucraina şi nu a anunţat oficial retragerea diplomaţilor de acolo, însă o reducere a personalului a fost indicată de dificultatea crescută în obţinerea de numiri la ambasada şi consulatele Rusiei.

Planurile de evacuare a personalului din ambasadele din Ucraina au fost deja anunţate de Marea Britanie, Germania şi Australia. Multe ţări occidentale – Canada, Finlanda, Letonia, Ţările de Jos, Estonia, Japonia, Noua Zeelandă şi altele – au cerut cetăţenilor să părăsească imediat Ucraina după ce consilierul pentru securitate naţională din SUA, Jake Sullivan, a declarat vineri că o invazie rusă a Ucrainei ar putea avea loc „oricând”, informează Mediafax.

author avatar
Andreea Vlad