AcasăȘTIRI EXTERNEAmazon recunoaște: șoferii companiei, obligați să urineze în sticle de plastic

Amazon recunoaște: șoferii companiei, obligați să urineze în sticle de plastic

Amazon recunoaște: șoferii companiei, obligați să urineze în sticle de plastic

Gigantul comerțului online și-a cerut scuze în fața unui congresman după ce a negat existența unei practici la care angajații săi sunt uneori obligați din cauza ritmului infernal de lucru: să urineze în sticle de plastic.

„Știm că șoferii noștri pot și au probleme în găsirea toaletelor din cauza traficului sau, uneori, a drumurilor rurale, iar acest lucru a fost în special cazul în condițiile pandemiei Covid-19, când multe toalete publice au fost închise”, a declarat compania Amazon într-un comunicat.

Polemica a izbucnit săptămâna trecută, printr-un tweet al unui ales democrat în Camera Reprezentanților, Mark Pocan.

„Faptul că vă plătiți angajații cu 15 dolari pe oră nu face din compania voastră «un loc de muncă progresist»”, a acuzat el, „atunci când angajații sunt obligați să urineze în sticle de plastic”.

În fișa postului

Un cont oficial al companiei Amazon i-a răspuns direct lui Pocan, pe aceeași rețea de socializare: „Doar nu credeți cu adevărat în povestea asta cu urinatul în sticle de plastic? Dacă era adevărat, nimeni nu mai lucra pentru noi”.

Dar mai multe mass-media au raportat ulterior numeroase declarații ale angajaților care mărturiseau existența acestei practici. The Intercept a susținut, de asemenea, că a obținut documente interne care atestă faptul că ea era bine cunoscută oficialilor companiei.

Mărturiile indică în special lipsa de timp a angajaților pentru a merge la toaletă din cauza ritmului de muncă infernal impus de Amazon.

„Îi datorăm reprezentantului Mark Pocan scuze”, a declarat compania într-un comunicat. „Tweetul a fost incorect. Nu a luat în considerare grupul nostru mare de șoferi și s-a concentrat incorect asupra centrelor noastre de distribuție”, unde angajații se pot „îndepărta de la stațiile de lucru în orice moment” pentru a merge la „zecile de toalete” care se află la dispoziția lor.

Problema care-i privește pe șoferii de la Amazon este „veche” și „generalizată în toată industria”, a continuat Amazon. „Am vrea să o rezolvăm. Nu știm cum, dar vom căuta soluții”.

Un prim sindicat în Alabama

Reprezentantul Mark Pocan a reacționat la scuzele adresate de Amazon: „Nu este vorba de mine, ci de angajații voștri pe care nu-i tratați cu suficient respect și demnitate. Începeți prin a recunoaște condițiile de muncă inadecvate pe care le-ați făcut pentru TOȚI angajații voștri”.

Amazon este în centrul atenției în Statele Unite cu votul, finalizat săptămâna aceasta, privind formarea unui sindicat în antrepozitele din Alabama, ceea ce ar reprezenta primul de acest fel din SUA. Rezultatele nu au fost încă anunțate.

author avatar
Tudor Borcea
368 afisari

2 COMENTARII

  1. Probabil ca in curand vor fi obligati sa bea ce este in sticla.Vremurile alea sunt mai aproape decat credem.

  2. „ritm de.munca infernal” …poate ar trebui sa angajeze mai multi oameni, ca sa rezolve situatia penibila ? Sau nu sunt bani ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Cum vrea PSD să adune voturi de la fanii lui Florin Piersic. Marcel Ciolacu şi Alexandru Rafila, în vizită, la spital!

PSD-iştii Marcel Ciolacu şi Alexandru Rafila au mers în vizită la Florin Piersic (88 ani), internat la Spitalul Foişor din București. Şi au avut...

Veşti bune pentru românii care desfăşoară aceste activităţi profesionale. Ocupaţia lor se va calcula la vechimea în câmpul muncii

Conform unei propuneri legislative recent înregistrată la Senat, pentru care inițiatorii cer adoptarea în procedură de urgență, se prevede egalizarea tratamentului dintre contractul de...
proger