AcasăȘTIRI EXTERNEAmazon: Demisii în serie la cel mai mare hub al companiei. Angajații...

Amazon: Demisii în serie la cel mai mare hub al companiei. Angajații pleacă cu zecile

amazonAmazon: Demisii în serie la cel mai mare hub al companiei. Angajații pleacă cu zecile

Zeci de angajați Amazon de la cel mai mare hub aerian al companiei din California au renunțat la locurile de muncă la începutul acestei săptămâni. Ei cer salarii mai mari și condiții mai bune de muncă.

Valul de demisii de luni a fost coordonat de un grup de angajați de la unitatea din San Bernardino care s-a organizat sub numele de Inland Empire Amazon Workers United.

Val de demisii la Amazon

Facilitatea, cunoscută sub numele de KSBD, este unul dintre nodurile extinse de marfă ale companiei, unde avioanele marca Amazon transportă pachete către depozitele din toată țara.

Peste 150 de lucrători au participat la acțiune, a raportat The Washington Post, citând cifre de la organizatori. Amazon a transmis că aproximativ 74 de lucrători au părăsit locul de muncă din cei 1.500 de angajați ai unității.

Inland Empire Amazon Workers United cere ca Amazon să majoreze salariul de bază la 22 de dolari pe oră, de la 17 dolari pe oră.

Peste 900 de angajați au semnat o petiție prin care cer creșteri de salariu, potrivit Warehouse Worker Resource Center, o organizație nonprofit care pledează pentru lucrătorii din Inland Empire, o regiune situată la est de Los Angeles.

Condiții de muncă improprii

Purtătorul de cuvânt al Amazon, Paul Flaningan, a declarat că angajații cu normă întreagă de la unitate pot câștiga până la 19,25 de dolari pe oră, în funcție de tura lor.

Grupul și-a exprimat, de asemenea, îngrijorări cu privire la căldura „sufocantă” din interior. Au fost 24 de zile luna trecută în care temperaturile au ajuns la 35 de grade Celsius sau mai mult, a spus grupul. Lucrătorii au vorbit anterior cu managerii de la unitate despre temperaturile ridicate, ceea ce a dus la crearea unor zone de odihnă suplimentare.

author avatar
Andreea Vlad
1.831 afisari

2 COMENTARII

  1. Păi cum credeați că ajung unii putred de bogați? O primă etapă este chiar exploatarea angajaților.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger