AcasăȘTIRI EXTERNEAlte zboruri cu avionul ANULATE! Este INTERZIS să mai zboare către această...

Alte zboruri cu avionul ANULATE! Este INTERZIS să mai zboare către această ţară! Guvernul a decis

Air Moldova anunță că va relua zborurile către Moscova. De când se va întâmpla acest lucru (sursa foto: Facebook/AirMoldova)

Guvernul de la Chişinău a interzis companiei Air Moldova să reia zborurile între Chișinău și Moscova. Zborurile între Chișinău și Moscova sunt suspendate din luna februarie.

Operatorii aerieni naționali din Republica Moldova vor avea interdicție de a efectua zboruri în Federația Rusă. Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) a emis sâmbătă o Directivă Operațională în acest sens.

Siguranţa pasagerilor, în pericol!

Vineri, compania Air Moldova și-a anunțat intenția de a relua, din 1 octombrie, zborurile între Chișinău și Moscova.

„Autoritatea Aeronautică Civilă din Moldova a interzis Air Moldova și altor companii naționale să reia zborurile între Chișinău și Moscova”, a anunțat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

Decizia autorităţilor a fost luată „în scopul asigurării siguranței și securității aeronautice, având în vedere hotărârea emisă de Organizația Aviației Civile Internaționale, precum și decizia de suspendare de către Agenția Europeană pentru Siguranța Zborurilor a tuturor certificatelor și aprobărilor emise agenților aeronautici ai Federației Ruse”.

Air Moldova s-a apărat şi şi-a motivat decizia iniţială prin nenumăratele solicitări din partea cetățenilor Republicii Moldova care se află în Federația Rusă și vor să revină acasă.

author avatar
Andrei Ștefan