AcasăȘTIRI EXTERNEAlipirea de Rusia. Regiunea Herson va face referendumul. Kievul „intimidează” degeaba

Alipirea de Rusia. Regiunea Herson va face referendumul. Kievul „intimidează” degeaba

Alipirea de Rusia. Regiunea Herson va face referendumul. Kievul „intimidează” degeaba

Referendumul privind aderarea regiunii Herson la Federația Rusă va avea loc în pofida tuturor încercărilor Kievului de a „intimida” locuitorii regiunii sau de a organiza teroarea informațională, a declarat marți șeful adjunct al administrației militaro-civile a regiunii, Kiril Stremusov.

„Aș dori să comentez situația din jurul «contraatacului» (…) care este anunțat în mod constant de către autoritățile ucrainene (…) Trimițând luptătorii, poporul ucrainean îi trimite la moarte sigură, acești oameni (autoritățile de la Kiev) nu înțeleg că ofensivele inutile iau zeci, sau chiar sute de vieți ale reprezentanților poporului ucrainean – frații noștri”, a spus Stremusov.

„Va fi o altă istorie, o altă țară”

„Așadar, vrem să spunem că, indiferent de ceea ce faceți: responsabilitate criminală, intimidare, teroare informațională, tot va avea loc un referendum în regiunea Herson care va defini clar regiunea ca parte a Federației Ruse”, a declarat Stremusov într-un mesaj video postat pe canalul său Telegram.

El a adăugat că referendumul va avea loc în curând. „După ce va avea loc referendumul, vom deveni parte a Federației Ruse, va fi o altă istorie, o altă țară”, a declarat adjunctul șefului administrației militaro-civile.

Anterior, Stremusov a declarat pentru Tass că autoritățile din regiunea Herson au susținut ideea autorităților din regiunea Zaporojie de a organiza un referendum în aceeași zi. Potrivit acestuia, pregătirile sunt deja în curs de desfășurare, în special, se pregătesc comisiile electorale.

author avatar
Tudor Borcea