AcasăȘTIRI EXTERNEAlina Kabaeva, iubita lui Putin, s-a ascuns în Elveția / Ce-o așteaptă...

Alina Kabaeva, iubita lui Putin, s-a ascuns în Elveția / Ce-o așteaptă pe fosta gimnastă (FOTO / VIDEO)

Alina Kabaeva, iubita lui Putin, s-a ascuns în Elveția / Ce-o așteaptă pe fosta gimnastă (FOTO / VIDEO)

Petiții cer plecarea din Elveția a fostei gimnaste Alina Kabaeva și anularea titlurilor sale olimpice, din cauza războiului pe care-l duce Vladimir Putin în Ucraina.

Presiunea crește asupra Alinei Kabaeva, 38 de ani, presupusa iubită a lui Vladimir Putin. Deși s-ar fi ascuns în Elveția de la începutul invaziei din Ucraina, o petiție lansată pe Change.org  solicită plecarea ei din Confederația Helvetică cât mai curând posibil.

„Este timpul s-o dați afară”

„De ce Elveția îi găzduiește pe complicii regimului Putin?”, se poate citi în preambulul petiției.

„Este timpul să-i dați afară din țara voastră! De asemenea, vă rugăm să verificați proveniența fondurilor utilizate pentru achiziționarea de imobile în Elveția, utilizate de această persoană”.

Petiția se încheie astfel: „Este timpul să o reunim pe Alina Eva Braun Kabaeva cu Führerul ei”, fără a ezita să o compare pe tânăra rusoaică cu amanta și, înainte de moarte, soția lui Adolf Hitler, scrie Le Point.

Lansată colectiv de cetățeni ruși, bieloruși și ucraineni, această petiție a acumulat deja 60.000 de semnături în câteva zile. Dar este Alina Kabaeva în Elveția, în Lugano, așa cum a susținut recent tabloidul britanic Mirror?

În fața măsurilor luate recent împotriva oligarhilor ruși, ea ar fi putut foarte bine să plece – în cadrul unei operațiuni extrem de discrete –  în țări mai tolerante cu acoliții lui Putin sau chiar în Rusia.

Salariu de 10 milioane de dolari pe an

Dar internauții nu renunță: o altă petiție, mai puțin populară aceasta, cere ca fosta sportivă să-și returneze și medaliile olimpice. „Această conspiratoare nu ar trebui să fie recompensată”, se poate citi și pe platforma Change.org, care cumulează atacurile împotriva Alinei Kabaeva.

„Cerem ca ea să fie deposedată de toate medaliile” – o cerere pur simbolică, deoarece titlurile olimpice sunt retrase în principal în cazuri de dopaj sau înșelăciune.

Anterior legăturii cu Putin, Alina Kabaeva era cunoscută cel mai bine ca o gimnastă de nivel înalt, câștigând mai multe titluri la Campionatele Europene și Mondiale de la începutul anilor 2000 și mai ales o medalie de bronz la Jocurile Olimpice de la Sydney, în 2000, și una de aur la Atena patru ani mai târziu.

Performanțe remarcate și de Vladimir Putin, care o va felicita personal. Kabaeva va începe apoi o carieră politică, înainte ca astăzi să conducă un consorțiu media aproape de putere, pentru un salariu anual de 10 milioane de dolari.

author avatar
Tudor Borcea
1.686 afisari

4 COMENTARII

  1. Ba, elvetia gazduieste toti banii murdari ai lumii in bancile lor asa ca aceasta femeie e inofensiva fata de altele!!!

    • Are ,trebuie sa fi ,,woke,, ca altfel esti anulat. Asta inseamna noua lupta de clasa. E cu ,,finetzuri,, din astea. Dirijori cu contracte anulate si sportivi cu merite sterse. Noua a,,normalitate,, a la USR si comp.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Lista celor 9 candidați care intră în cursa electorală pentru Primăria Capitalei

Nouă candidați intră în cursa electorală din 9 iunie, pentru fotoliul de primar general al Capitalei.Printre ei, social-democrata Gabriela Firea, fosta șefă de...

Șeful InfoCons atrage atenția, înainte de Sărbători: „Masa de Paşte poate să aibă 250 de aditivi, iar sare şi zahăr cât pentru două săptămâni”

Dat fiind faptul că Paștele se apropie tot mai mult, nu sunt deloc puțini cei care au început deja să facă pregătiri pentru masa...
proger