AcasăȘTIRI EXTERNEAlibaba vinde o mașină mai ieftină decât un smartphone

Alibaba vinde o mașină mai ieftină decât un smartphone

Alibaba vinde o mașină mai ieftină decât un smartphone

Gigantul chinez de comerț electronic Alibaba s-a întrecut pe sine: o mașină electrică, ElectrikKar K5 este disponibilă pentru doar 1.7750 de euro.

Proiectat și vândut de compania chineză Regal Raptor Motors, vehiculul poate fi achiziționat și în lot. Cumpărând nouă sau mai multe, prețul scade la 1.521 de euro, cu aproape 100 de euro mai puțin decât cel mai scump iPhone.

Desigur, la acest preț, nimeni nu se așteaptă la un bolid al șoselelor. Echipată cu un motor de 800 W, K5 poate circula cu 40 km/oră viteză maximă și are o autonomie de numai 66 km.

„Borcanul de iaurt”

Prin urmare, această mașină poate fi utilizată numai în oraș. Acest lucru nu este surprinzător, deoarece Regal Raptor este de obicei specializată în trotinete electrice și motociclete ușoare.

Cu două locuri unul în spatele celuilalt, K5 are 2,2 metri lungime, 1,9 metri lățime și 1,62 metri înălțime. Cu curbele sale rotunjite în față și aspectul său mini-italian, porecla care i-a fost data, „borcanul de iaurt”, i se potrivește cel mai bine, scrie Slate.

Deocamdată, ElectricKar K5 este disponibil doar în China, unde poate fi condus fără permis. Dacă vrea ca într-o zi să poată circula pe drumurile europene, va trebui să se ridice la standardele continentului, care riscă să-ii crească prețul.

Nu întâmplător un astfel de vehicul a văzut lumina zilei în China. Țara deține cea mai mare piață mondială de mașini electrice și, încurajată de guvern, industria de profil este în plină expansiune.

Potrivit unei analize Quichacha, 81.000 de companii s-au alăturat sectorului vehiculelor cu energii noi, ajungând la un total uimitor de 321.000. Guvernul estimează chiar că există prea mulți producători și, în mod logic, dorește ca piața să se consolideze.

author avatar
Tudor Borcea