AcasăȘTIRI EXTERNEAliatul lui Putin a lansat un atac la adresa americanilor: „SUA riscă...

Aliatul lui Putin a lansat un atac la adresa americanilor: „SUA riscă să devină ultimul refugiu pentru cei senili”

dmitri medvedevAliatul lui Putin a lansat un atac la adresa americanilor: „SUA riscă să devină ultimul refugiu pentru cei senili”

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev s-a lansat miercuri într-un atac la adresa Washingtonului, afirmând că SUA riscă să devină ultimul refugiu pentru cei senili.

Medvedev a mai susținut că SUA ar fi încercat să umilească, să restricționeze, să dividă și să distrugă Rusia, potrivit Reuters.

Unul dintre cei mai apropiați aliați ai șefului Kremlinului, Vladimir Putin, a promis că țara nu va permite niciodată să se întâmple asta.

Dmitri Medvedev, care a ocupat funcția de președinte din 2008 până în 2012 și acum este secretar adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, a declarat că un astfel de plan – dacă va fi realizat vreodată – ar putea avea rezultate catastrofale pentru lume.

„Rusia nu va permite niciodată o astfel de dezvoltare”, a spus el într-un mesaj postat pe Telegram.

Dmitri Medvedev: „Rusia are forţa de a-i pune la punct pe toţi duşmanii noştri impertinenţi”

În urmă cu câteva zile Medvedev spunea că Rusia are forța de a-și pune inamicii „obraznici” conduși de Statele Unite la locul lor și că Moscova va dejuca complotul rusofob de a diviza Rusia.

Medvedev a fost unul dintre cei mai vocali susținători ai „operațiunii militare speciale” din Ucraina, ordonată de președintele Vladimir Putin pe 24 februarie.

La doar două zile după declanșarea invaziei, Medvedev declara că Rusia nu are nevoie de relații diplomatice cu Occidentul, oferind o primă reacție sfidătoare la sancțiunile anunțate de Uniunea Europeană, Statele Unite și Marea Britanie împotriva Rusiei.

author avatar
Andreea Vlad