AcasăȘTIRI EXTERNEAliaţi contra Rusiei şi Chinei? Ce pun la cale Japonia și SUA....

Aliaţi contra Rusiei şi Chinei? Ce pun la cale Japonia și SUA. Au atras şi Coreea de Sud

Alertă în Japonia. Coreea de Nord a lansat trei noi rachete

SUA și Japonia vor să dezvolte în comun un nou sistem antirachetă. Noul proiect pe care cele două state vor să-l dezvolte are scopul de a intercepta proiectile hipersonice dezvoltate de China, Rusia şi Coreea de Nord.

Un acord în acest sens ar urma să fie semnat cu prilejul întâlnirii prevăzute pentru vineri în SUA dintre preşedintele american Joe Biden şi premierul nipon Fumio Kishida.

Întâlnire şi cu Coreea de Sud

Biden şi Kishida se vor întâlni în marja unui summit trilateral la care va mai participa preşedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol. Noul acord ar fi al doilea de acest fel în tehnologia antirachetă.

Washingtonul şi Tokyo au dezvoltat un sistem de rachete cu rază lungă de acţiune vizând interceptarea proiectilelor în spaţiu, desfăşurat de armata niponă pe nave între coastele sale şi Peninsula Coreeană ca mijloc de apărare împotriva rachetelor nord-coreene.

Kim Jong-un s-ar pregăti de război

Kim Jong-un l-a demis pe şeful Statului Major al armatei şi a cerut intensificarea pregătirilor în eventualitatea unui război, solicitând creşterea producţiei de arme şi desfăşurarea mai multor manevre militare.

Ideea dicatorului nord-coreean intervine într-un moment în care Seulul şi Washingtonul se pregătesc de efectuarea principalelor lor manevre militare comune anuale, preconizate la sfârșitul acestei luni.

author avatar
Andrei Ștefan