AcasăȘTIRI EXTERNE„Alianța” Occidentului împotriva lui Putin: Austria cere excluderea gazului rusesc de la...

„Alianța” Occidentului împotriva lui Putin: Austria cere excluderea gazului rusesc de la sancțiunile împotriva Moscovei

„Alianța” Occidentului împotriva lui Putin: Austria cere excluderea gazului rusesc de la sancțiunile împotriva Moscovei

Pe fondul tensiunilor acute dintre Occident și Rusia, ministrul de Externe al Austriei, Alexander Schallenberg, a avertizat Moscova cu privire la escaladarea crizei din Ucraina. Și, după ce a avertizat-o, a cerut exceptarea de la sancțiuni a gazului lui Vladimir Putin.

Într-un interviu pentru presă, ministrul de Externe și fostul cancelar Alexander Schallenberg și-a exprimat opinia că sancțiunile UE nu ar trebui impuse livrărilor de gaze naturale rusești în cazul unei escalade a crizei din Ucraina.

„Dacă vrem căldură și electricitate”

Gazoductul Nord Stream 2 din Marea Baltică ar trebui, de asemenea, exclus. El a menționat că Nord Stream 2 nu este încă operațional. Prin urmare, nu poate fi construită vreo amenințare pe baza acestuia.

„În Europa, depindem într-o anumită măsură de energia din Rusia. Nu vom putea schimba asta peste noapte dacă vrem căldură și electricitate.”

Totuși, ministrul a subliniat că în cazul unei invazii rusești a Ucrainei, se lucrează intens la sancțiuni economice și financiare ample din partea UE. „Va exista un răspuns foarte clar, fără echivoc și rapid în cazul unei escalade”. Schallenberg nu a exclus excluderea Rusiei din sistemul de plată bancar Swift.

Austria se străduiește în mod tradițional să aibă relații bune cu Rusia, scrie DPA. Energia joacă și aici un rol: compania austriacă de petrol și gaze OMV este unul dintre investitorii proiectului Nord Stream 2.

Există, de asemenea, un important hub de gaze naturale lângă Viena, care distribuie gaz rusesc în țările europene.

Proiectul Nord Stream 2 prevede două gazoducturi paralele, fiecare cu o lungime de 1.230 de kilometri, pentru transportul de gaze din Rusia prin apele finlandeze, suedeze, daneze și germane ale Mării Baltice până în Greifswald, Germania.

Gazoductul poate transporta anual aproximativ 55 de miliarde de metri cubi de gaze naturale. Este gata din septembrie 2021, dar încă trebuie să fie certificat și, prin urmare, nu a început încă să funcționeze.

author avatar
Tudor Borcea
229 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger