AcasăȘTIRI EXTERNEAlgeria, devastată de incendii de vegetație. Peste 40 de oameni și-au pierdut...

Algeria, devastată de incendii de vegetație. Peste 40 de oameni și-au pierdut viața – VIDEO

AlgeriaAlgeria, devastată de incendii de vegetație. Peste 40 de oameni și-au pierdut viața - VIDEO

Peste 40 de oameni, printre care 25 de soldați, au murit din cauza incendiilor de vegetație care au izbucnit în zona de est a capitalei Algeriei.

Zeci de focare au izbucnit luni în regiunea Kabyle și împreujurimi, iar autoritățile algeriene au trimis armata pentru a ajuta la stingerea focului și evacuarea populației civile. Mai multe incendii au devastat păduri și livezi de măslini, ucigând păsările și vitele din gospodării.

Ministrul de interne Kamel Beldjoud a acuzat mâinile criminale care ar fi în spatele celor 50 de incendii care au izbucnit simultan în mai multe localități. Oficialul a precizat că o anchetă urma să fie deschisă în vederea căutării persoanelor aflate la originea acestor incendii.

Guvernul acuză o mână criminală

Nori groși de fum acopereau o mare parte din regiunea montană Kabilia, la est de capitală. Locuitorii au încercat să controleze incendiile cu ajutorul unor crengi de copaci şi containere cu apă, potrivit Reuters. Mai multe case au luat foc, iar familiile s-au refugiat în hoteluri şi pensiuni, potrivit unor martori.

Guvernul algerian „se află în negocieri avansate cu parteneri (străini) în vederea închirierii unor avioane şi solicitarea unui ajutor în vederea unei accelerări a stingerii incendiilor”, a anunţat la televiziune.

author avatar
Andreea Vlad
409 afisari

1 COMENTARIU

  1. & Probabil că „se restabilesc” niște echilibre și probabil că ar fi de văzut și cu o hară a COVID și o alta a vaccinării, chiar și una a creșterilor de temperaturi,?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger