AcasăȘTIRI EXTERNEAlexei Navalnîi poate muri în orice minut, avertizează medicii

Alexei Navalnîi poate muri în orice minut, avertizează medicii

Alexei Navalnîi poate muri în orice minut, avertizează medicii

Medicul personal al lui Navalnîi (44 de ani, critic acerb al lui Vladimir Putin), Anastasia Vasilieva, și alți trei medici, inclusiv un cardiolog, au solicitat să li se permită să-l vadă imediat pe disident.

Alexei Navalnîi, bolnav și aflat în greva foamei, ar putea intra în stop cardiac „în orice moment”, au tras un semnal de alarmă cei trei medici, potrivit unei scrisori adresate serviciilor penitenciare ruse postată sâmbătă pe contul de Twitter al Anastasiei Vasilieva.

Potrivit acesteia, nivelul concentrației de potasiu din sângele lui Alexei Navalnîi a atins un nivel „critic” de 7,1 milimoli/litru, „ceea ce înseamnă atât afectarea funcției renale, cât și faptul că probleme grave ale ritmului cardiac pot apărea dintr-un minut în altul”.

Principalul detractor al Kremlinului a intrat în greva foamei, la 31 martie, pentru a protesta astfel împotriva condițiilor proaste de detenție la care este supus, acuzând administrația penitenciarului că i-a refuzat accesul la un medic și medicamente după ce a suferit o dublă hernie de disc, potrivit avocaților săi.

„Fără tratament, va muri în câteva zile”

„Un pacient cu un nivel atât de ridicat de potasiu ar trebui să fie observat în terapie intensivă, deoarece aritmia fatală se poate dezvolta în orice moment. Moarte prin stop cardiac ”, a scris pe Faccebook cardiologul Iarolav Achikmin.

Purtătorul de cuvânt al lui Navalnîi, Kira Iarmych, la rândul său, l-a citat pe Twitter pe medicul Alexandr Polupan, care îl tratase anterior pe Alexei Navalnîi, pentru care „acesta este un indiciu total al necesității internării. Dacă tratamentul nu începe, va muri în următoarele zile”.

Alexei Navalnîi a supraviețuit unei otrăviri cu o substanță neurotoxică, Noviciok, tentativă de asasinat pe care a atribuit-o direct lui Vladimir Putin și serviciilor secrete rusești.

Revenind în Rusia, în ianuarie, după cinci luni de convalescență în Germania, Navalnîi a fost imediat arestat și condamnat la doi ani și jumătate de închisoare într-un vechi caz de fraudă pe care îl denunță drept instrumentat politic.

Apel internațional făcut de 70 de celebrități

Soția lui Navalnîi, Iulia, care l-a vizitat la începutul acestei săptămâni în colonia penitenciară unde se află deținut, a spus că acum cântărește 76 kg, cu nouă mai puțin de când a început grevei foamei.

Peste 70 de personalități, printre care Jude Law, Vanessa Redgrave și Benedict Cumberbatch, au cerut, într-o tribună publicată vineri seară în Le Monde, ca Navalnîi să beneficieze de îngrijirea medicală necesară, scrie Liberation.

Procuratura rusă, la rândul său, a cerut vineri ca mai multe organizații legate de Alexei Navalnîi să fie declarate „extremiste” și, prin urmare, interzise în Rusia.

author avatar
Tudor Borcea
191 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger