AcasăȘTIRI EXTERNEAlexei Navalnîi a ajuns unde vroia Putin: într-o colonie penitenciară

Alexei Navalnîi a ajuns unde vroia Putin: într-o colonie penitenciară

Alexei Navalnîi a ajuns unde vroia Putin: într-o colonie penitenciară

Disidentul rus Alexei Navalnîi a ajuns într-o colonie penitenciară la circa 100 de km de Moscova, potrivit agenției ruse RIA, care citează ca sursă o comisie publică de apărare a drepturilor deţinuţilor.

Anterior, avocatul lui Alexei Navalnîi, Leonid Volkov, a afirmat pe social-media că familia şi avocaţii nu au fost informaţi unde se află cel mai cunoscut opozant al regimului de la Kremlin și al preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin.

Alexei Navalnîi a fost otrăvit în august anul trecut cu un agent neurotoxic din familia Noviciok şi după primul ajutor primit în Rusia a fost tratat într-un spital din Berlin.

În luna ianuarie, când a revenit la Moscova, a fost arestat direct de pe aeroport, sub acuzaţia că nu a respectat restricţiile legate de eliberarea condiţionată după o condamnare cu suspendare din 2014.

O instanţă a judecat rapid noile acuzaţii şi a stabilit că Alexei Navalnîi mai are de executat un rest de pedeapsă de doi ani şi opt luni de închisoare, într-o colonie penintenciară, scrie Agerpres.

Arestarea și trimiterea după gratii a lui Navalnîi a tensionat și mai mult relațiile dintre Moscova și Occident, în condițiile în care acestea se află la cel mai jos nivel după Războiul Rece.

Mai multe cancelarii occidentale și UE au cerut eliberarea imediată și necondiționată a lui Navalnîi.

Moscova a refuzat cu duritate denunțând ingerințe în treburile interne. Recenta vizită la Moscova a șefului diplomației UE, Josep Borrell, nu a schimbat cu nimic situația.

 

Foto: Facebook

author avatar
Tudor Borcea
325 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger