AcasăȘTIRI EXTERNEAlertă TERORISTĂ la Vatican! Papa Francisc, ținta unui atentat! Atacatorul s-a înarmat...

Alertă TERORISTĂ la Vatican! Papa Francisc, ținta unui atentat! Atacatorul s-a înarmat cu 8 cuțite (FOTO)

vaticanAlertă TERORISTĂ la Vatican! Papa Francisc, ținta unui atentat! Atacatorul s-a înarmat cu 8 cuțite (FOTO)

Vaticanul este în alertă după ce un individ înarmat până-n dinți a încercat să forțeze intrarea în bazilica Sfântul Petru. Nu este clar dacă ținta atentatului terorist era Papa Francisc.

Individul înarmat cu un cuțit a semănat panică, vineri, în jurul orei 17.00, în rândul turiștilor din Piața Sfântul Petru. Agresorul a început să țipe la ei, să-i scuipe și să amenințe că-i va ucide pe toți. Înainte de a intra în piață, suspectul agresase deja o femeie aflată pe terasa unui restaurant din apropiere, din fericire fără a o răni.

Când a fost înconjurat de polițiști, încerca să se apropie de intrarea în bazilica Sfântul Petru. În rucsacul său au fost găsite 8 cuțite. Suspectul, un bărbat în vârstă de 46 de ani de naționalitate franceză, a fost reținut de polițiști și va fi evaluat de un psihiatru, relatează Il Messaggero.

foto Il Messaggero

Papa Francisc, ținta unui atac terorist

Tot vineri, un somalez de 24 de ani a fost autorul unui atac armat în oraşul bavarez Würzburg din sudul Germaniei. Trei persoane au fost ucise şi alte cinci rănite grav. Agresorul fusese internat recent într-un spital psihiatric după ce „se făcuse remarcat” printr-un comportament violent în ultimele săptămâni.

Îngrijorările de la Vatican sunt mari, deoarece Papa Francisc este de mai mulți ani ținta unui atac terorist. În urmă cu câțiva ani, islamiștii au sugerat că Suveranul Pontif ar putea fi ținta unui atac terorist pentru a răzbuna cruciadele proclamate de predecesorii săi.

author avatar
Andreea Vlad
782 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger