AcasăȘTIRI EXTERNEAlertă și panică în Coreea de Sud. O rachetă balistică a explodat...

Alertă și panică în Coreea de Sud. O rachetă balistică a explodat lângă o bază aeriană – VIDEO

Alertă și panică în Coreea de Sud. O rachetă balistică a explodat lângă o bază aeriană - VIDEO

O lansare eșuată a unei rachete balistice a provocat panică într-un oraș din Coreea de Sud, după ce racheta s-a prăbușit la sol și a provocat un incendiu de proporții, au anunțat miercuri autoritățile.

Armata sud-coreeană a lansat marți noapte o rachetă balistică cu rază scurtă de acțiune Hyunmoo-2, care a funcționat defectuos și s-a prăbușit la scurt timp după lansare.

Propulsorul rachetei a luat foc, dar focosul nu a explodat, a declarat un oficial militar sud-coreean pentru agenția de presă Yonhap.

O minge de foc în apropierea unei baze aeriene

Seulul și Washingtonul au efectuat mai multe exerciții comune, lansând bombe și rachete, ca răspuns la lansarea de către Coreea de Nord a unei rachete balistice cu rază intermediară de acțiune (IRBM), care a survolat marți Japonia.

Imagini virale pe rețelele de socializare arătau o minge portocalie de flăcări, despre care utilizatorii au spus că se află în apropierea bazei aeriene Gangneung, pe coasta de est a țării.

„Mulți locuitori panicați au sunat la primărie”, a declarat un oficial de la Primăria Gangneung. „La început nu am știut ce se întâmplă, deoarece nu primisem niciun avertisment din partea armatei cu privire la un astfel de antrenament”, a adăugat el sub rezerva anonimatului, scrie Le Point.

„Am crezut că este război”

Din punct de vedere tehnic, Seul și Phenian sunt încă în război, războiul coreean din 1950-53 încheindu-se printr-un armistițiu și nu printr-un tratat de pace. Confruntările armate între cei doi vecini sunt rare, dar prăbușirea rachetei i-a făcut pe mulți locuitori să creadă că a izbucnit un război. „Am crezut că este război, dar se pare că era vorba de un antrenament militar”, a scris un utilizator pe Twitter. „De ce le-a luat atât de mult timp să confirme acest lucru? Dacă ar fi fost un război, probabil că am fi aflat a doua zi”, a scris un alt utilizator. Șeful Statului Major al armatei sud-coreene a declarat că nu au fost raportate victime și că investighează cauza incidentului.

author avatar
Tudor Borcea
401 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger