AcasăȘTIRI EXTERNEALERTĂ! Nor radioactiv peste Europa! Rusia neagă un nou Cernobîl

ALERTĂ! Nor radioactiv peste Europa! Rusia neagă un nou Cernobîl

radiatii

Niveluri neobişnuite de radioactivitate de origine umană au fost înegistrate în nordul Europei. Rusia neagă „un nou Cernobîl”, după creșterea radiațiilor în Finlanda, Suedia şi Norvegia.

Autoritățile sanitare scandinave au detectat „radionuclizi” în întreaga peninsulă și în zona Arctică săptămâna trecută. Nu sunt deloc siguri de unde provin, dar au spus că sunt cu siguranță de origine umană și nu fac parte din niciun fenomen natural.

Norul radioactiv provine din vestul Rusiei

Potrivit unui institut olandez, norul radioactiv şi-ar afla sursa în vestul Rusiei sau la vest de această ţară.

Vestea bună este că autoritățile din domeniul sănătății din Scandinavia spun că nivelurile de radiații, deși neobișnuite, nu sunt în acest stadiu dăunătoare pentru sănătatea umană.
Rusia s-a grăbit să dea un comunicat în care a negat că una dintre centralele sale nucleare se află în spatele unui vârf de radiații, potrivit businessinsider.com.

Într-o declarație, o filială a agenției nucleare de stat Rosatom,susține că nimic nu este în neregulă cu cele două reactoare pe care le are în regiune, ambele construite în anii ’70 ca și centrala de la Cernobîl.

În 2017, un nor radioactiv a trecut peste Europa, un studiu din 2019 concluzionând că probabil provenea din Rusia.

În august 2019, un alt accident cu efecte radioactive a avut loc în aceeși zonă din Rusia în timpul testării unei rachete.

author avatar
Andreea Vlad
437 afisari

1 COMENTARIU

  1. In zona marii Barents unde abuziv domnul Stalin a ocupat inclusiv portul Petsamo, rusii au pierdut cateva submatine nucleare. Can e cald apa se evapora si ridica izotopi radioactivi ce se depun pe laleaua gogosarul si salata suedeza olandeza scandinava. Tot din cauza caldurii de vara sa nu se aprinda Greta oragsmogeta, padurile se mai aprind ca si cea de la Cernobal, cari arde si in nori purtati de curentii artici ce ridica izotopi radioactivi ce se depun unde, pe laleaua, gogosarul sîsalata olandeza suedeza scanrinava.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger