AcasăȘTIRI EXTERNEALERTĂ NATO! Putin trimite rachete hipersonice la Kaliningrad! Marile capitale europene pot...

ALERTĂ NATO! Putin trimite rachete hipersonice la Kaliningrad! Marile capitale europene pot fi lovite în câteva minute! (VIDEO)

ALERTĂ NATO! Putin trimite rachete hipersonice la Kaliningrad! Marile capitale europene pot fi lovite în câteva minute!

A doua zi după întâlnirea cu omologul său rus, Vladimir Putin, președintele Emmanuel Macron a asigurat că a obținut de la Moscova că nu va exista „nici o deteriorare și escaladare” a crizei ucrainene, care, de altfel, servește ca pârghie Rusiei ca să obțină garanții de securitate din partea SUA și a NATO.

Cu excepția faptului că, în aceeași zi în care Macron s-a întâlnit cu liderul de la Kremlin, pe rețelele de socializare a fost difuzat un videoclip care arată sosirea în enclava Kaliningrad a unui avion de luptă MiG-31K, care transporta o rachetă hipersonică Kh-47M2 Kinjal.

Ceea ce este neobișnuit, acest aparat fiind implementat în special de două unități ale aviației navale ruse, una având sediul la Moncegorsk (Flota de Nord), cealaltă la Yelizovo (Flota Pacificului).

Poate lovi capitale europene în 7-10 minute

Numărul de avioane MiG-31 prezente acum la baza aeriană Chkalovsk (care găzduiește avioane Su-27 „Flanker” și bombardiere tactice Su-24 „Fencer” aparținând Flotei Baltice) nu este cunoscut. Cu toate acestea, informațiile neconfirmate sugerează instalarea a două până la patru astfel de avioane.

Kh-47M2 Kinjal („Pumnal”) este o rachetă aerobalistică derivată din sistemul Iskander. Este una dintre cele șase „arme strategice” pe care Vladimir Putin le-a dezvăluit în martie 2018.

Cu o rază de acțiune estimată la 2.000 km, poate fi echipată cu un focos cu fragmentare de 500 kg sau un focos nuclear. Este capabilă să zboare cu viteza Mach 10, ceea ce lasă foarte puțin timp pentru apărarea aeriană să reacționeze.

Datorită performanțelor sale, Kinjal are aproape toate capitalele europene (exceptând Madrid, Lisabona, Dublin și Reikjavik) la îndemână, dacă este lansată din Kaliningrad, care găzduiește și rachetele balistice Iskander. Capitale la care poate ajunge în 7-10 minute.

Posibile ținte: navele NATO trimise în regiunea baltică

Pentru aviația navală rusă, cuplul MiG-31K/Kinjal oferă o capacitate de lovitură anti-navală cu rază lungă. Capacitate pe care o pierduse odată cu transferul bombardierelor Tu-22M3 către Forțele Aerospațiale (VKS).

De asemenea, se poate imagina că această desfășurare în Kaliningrad ar putea viza navele trimise de NATO în regiunea baltică. Cu toate acestea, utilizarea unei astfel de arme, produsă în cantități limitate, ar fi relevantă numai împotriva unei ținte de mare valoare. Ca un grup aeronaval, de exemplu.

De altfel, două MiG-31K fuseseră trimise la baza aeriană Hmeimim, în Siria, când portavionul britanic HMS Queel Elizabeth tocmai sosise în estul Mediteranei, în iunie 2021.

Așa cum se poate întâmpla și în cazul Kaliningradului, obiectivul Moscovei fiind trimiterea unui semnal către NATO, scrie Opex 360.

Obiectivul Moscovei cu această desfășurare ostentatorie a MiG-31K pe teritoriul Kaliningradului (între Polonia și Lituania) ar urma, așadar, să descurajeze Alianța să intervină împotriva unei posibile acțiuni militare ruse în Ucraina. În plus, forțele mari ruse aflate în prezent în Belarus ar putea ocupa pasajul îngust Suwalki, care leagă cele trei țări baltice de restul Uniunii Europene (și de NATO).

author avatar
Tudor Borcea
1.052 afisari

21 COMENTARII

    • Se pare ca Rusiei i se da multa funie cu , care sa se spanzure. USA vrea sa vada cam ce-i duce capul. Vor ramane prosti cand vor vedea ce scot americanii din maneca. Exact ca-n cazul bombardarii iugoslaviei can au aparut…..avioanele invizibile.

      • si care au fost doborate cu tehnica militara simpla si un pic de ingeniozitate de si acum circula meme-uri cu „ne scuzati, nu staim ca e invizibil’ si ramasitele avionului exportate la moscova

      • de aia sirbi au dobort un avion care nu se vedea si au cerut scuze pt. ca nu l/au vazut apropo aurul de la londra il mai vedem/?

    • Ha!ha!
      da poate o fi si asta cum zici nu stiu dar sa-i vezi atunci pe americani ce vor striga ca din gura de sarpe ca nu e bine ca ce cauta rusii acolo etc etc
      Doar americanii se pare ca au voie pe tot globul si cu atat mai mult in Europa si in coastele Rusiei. Este?!

  1. I-am furat pseudonimul lui ” Barbu Gh.”, sunt CONSTANTIN MOLDOVEAN TIRASPOL , ma gasiti pe Facebook si pe YouTube .

  2. Trandafire, ești mai suav în inocenta ta (sa nu spun altfel sa te jignesc) decât o floare. Pai rachetele hipersonice ale yankeilor, la teste, n-au ieșit de pe țeavă și s-au întors bombardierele cu ele la baza.
    Dacă rusii au asa ceva la vedere cam ce au la secret? N-ai înțeles un lucru, adică samsarii de armament au halit banii Armatei americane pe doua proiecte ieșite știfturi adică sistemul Aegis și avionul F 35, restul PA. Acum se vor trezi și occidentalii din letargia indusa de falsa protecție a NATO. Asa ca or vor avea insomnii în fiecare noapte ori le vor cere yankeilor să-și care armele nucleare din Europa. Invazia Ucrainei a fost o alta teapa a yankeilor să-i adoarmă pe europeni. Lasă că-i trezește tata Putin la realitate.

    • nu e nicio insomnie , noi ne intoarcem la maica (vitrega si hapsana) Rusia iar ei or sa cunoasca pe pielicica proprie din dotare toate binefacerile liberalismului fara colonii.

  3. Mai Trandafire nu sunt rus. Parafrazându-l pe Petre Tutea spun și eu ce știu ca era înainte sa treacă rusii prin Romanica noastră, pentru majoritatea romanilor, când eram tot de partea Occidentului. Adică lumina la opait, hamaleala cât încape la burghezo-mosierime, niet asistenta medicala, pensii, învățământ gratuit. De cand suntem iar cu occidentalii, în frunte cu yankeii, economia a fost pulveriziata, resursele jefuite de „civilizatori”, 4 milioane romani pribegi, tara indatorata pe generații etc. Ai de ales?

  4. Ce treaba are Petre Tutea cu ce indrugi tu ? A fost in puscarii occidentale ? Noroc ca ne-a ramas tezauru la pastrare in siguranta .

  5. Anonimule, când un postac vrea explicații, i le dau, dar tu ești prea prost să-ți explic ceva.

  6. Nu se știe câte Mâini moarte și t in special în țările deținătoare de arme atomice.
    Războiul odată început nu va mai putea fi oprit, dispar resursele și producția agricolă.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger