AcasăȘTIRI EXTERNEAlertă maximă la Casa Albă. Tentativă de asasinat împotriva președintelui Donald Trump

Alertă maximă la Casa Albă. Tentativă de asasinat împotriva președintelui Donald Trump

De-a lungul istoriei, oamenii de stat au fost întotdeauna posibile victime ale atentatelor.

Autoritățile de la Casa Albă au intrat în alertă după ce un pachet cu otravă a fost trimis prin poștă președintelui american Donald Trump.

Pachetul conținea ricină, o substanță deosebit de periculoasă și a fost trimis la începutul acestei săptămâni.

FBI şi Serviciul Secret investighează incidentul  pentru a descoperi autorul acestei tentative de asasinat.

Pachetele şi corespondenţa pentru Casa Albă sunt verificate într-o unitate din afara sediului.

Astfel de metode au mai fost folosite pentru asasinarea președinților americani și în anii trecuți.

Acele scrisori au fost, de asemenea, interceptate şi un bărbat din Utah, William Clyde Allen III, a fost acuzat că le-a trimis.

Actriţa Shannon Guess Richardson a fost condamnată în 2014 pentru că a trimis scrisori care conţin ricină preşedintelui Barack Obama şi primarului din New York, Michael Bloomberg.

Tentative de asasinat a președinților SUA

Prima tentativă de asasinat împotriva președintelui Barac Obama a fost, la 8 iunie 2008. Șase persoane care aparțineau unei grupări teroriste din Pennsylvania au fost arestate după ce s-a descoperit că dețineau arme de asalt și bombe artizanale.

Unul dintre cei arestați a mărturisit că planul grupării era să asasineze mai mulți oameni de culoare astfel încât să declanșeze un război civil în SUA, în momentul în care Barack Obama tocmai obținuse investitura democrată pentru alegerile prezidențiale.
Ulugbek Kordirov, în vârstă de 22 de ani, care locuia în Statele Unite, a pledat vinovat în fața unui tribunal din Alabama pentru toate capetele de acuzare de pe numele său.
Acesta a fost acuzat pentru tentativă de procurare de materiale pirotehnice în scopuri teroriste, de amenințare la adresa șefului statului american și de deținerea ilegală a unei arme de foc de către un imigrant.

author avatar
Eli Dan Davidescu
656 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger