AcasăȘTIRI EXTERNEAlertă lângă România! Au răsunat sirenele la granița dintre Serbia și Kosovo....

Alertă lângă România! Au răsunat sirenele la granița dintre Serbia și Kosovo. Drumurile către frontieră, blocate

kosovoAlertă lângă România! Au răsunat sirenele la granița dintre Serbia și Kosovo. Drumurile către frontieră, blocate / foto: Twitter @nexta

Mai multe focuri de armă au fost auzite la granița dintre Serbia și Kosovo. Au răsunat sirenele de alarmă și mai multe drumuri au fost blocate cu baricade.

Vehicule blindate ale forțelor speciale din Kosovo au fost filmate în orașul Kosovska Mitrovica, după ce într-o localitate din nordul țării, cu populație majoritar sârbă, au fost auzite împușcături.

Tensiuni între Serbia și Kosovo

Premierul din Kosovo, Albin Kurti, a declarat că focurile de armă au fost trase de grupări paramilitare, controlate de Guvernul Serbiei.

Pe rețelele de socializare, mai mulți utilizatori au postat înregistrări din care se aud sirene și împușcături de mitralieră, de la granița dintre Serbia și Kosovo, relatează publicația tysol.pl.

Sârbii kosovari au blocat drumurile către graniță

Etnici sârbi, majoritari în nordul Kosovo, au blocat drumurile care duc către două puncte de trecere a frontierei cu Serbia, Jarinje și Bernjak, folosind camioane încărcate cu pietriș și alte utilaje grele.

Numeroase persoane s-au aşezat ulterior în jurul baricadelor, cu intenţia declarată de a petrece noaptea acolo.

În consecință, poliția din Kosovo a declarat că a fost nevoită să închidă punctele de trecere a frontierei.

Președintele Serbiei a declarat că atmosfera este adusă la punctul de fierbere iar sârbii nu vor mai tolera nicio cruzime.

Sârbii au interdicție de a intra în Kosovo de la 1 august 2022

Tensiunile au escaladat după ce autoritățile de la Kosovo au decis că, de astăzi, proprietarii mașinilor care au plăcuțe de înmatriculare specifice Serbiei vor trebui să și le înlocuiască în termen de două luni cu plăcuțe de înmatriculare specifice statului kosovar.

În urma celor întâmplate, guvernul de la Priștina a anunțat că amână până la 1 septembrie implementarea măsurii. În plus, Kosovo a decis că toți cetățenii din Serbia care vizitează țara trebuie să obțină un document suplimentar la frontieră pentru a li se acordă permisiunea de a intra în țară. O regulă similară este aplicată de autoritățile de la Belgrad în cazul kosovarilor care vizitează Serbia.

author avatar
Andreea Vlad
739 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger