AcasăȘTIRI EXTERNEAlertă la Washington! Clădirea Capitoliului a fost evacuată / Amenințare aeriană

Alertă la Washington! Clădirea Capitoliului a fost evacuată / Amenințare aeriană

Alertă la Washington! Clădirea Capitoliului a fost evacuată / Amenințare aeriană / Foto: Masses Media

Poliția americană a evacuat miercuri clădirea Capitoliului din Washington, după ce a considerat un avion inofensiv care participa la un eveniment sportiv „o amenințare”.

În umbra lui Trump și a atentatelor 9/11

Forțele de ordine, care au justificat evacuarea printr-o „măsură de precauție”, au promis „că vor veni cu mai multe informații”. La mai bine de două ore de la avertismentul inițial, nu a fost furnizat însă un motiv oficial.

Dar o simplă și jenantă problemă de comunicare pare să fie cauza alarmei false. Amenințarea raportată au fost de fapt doar parașutiștii armatei americane, care s-au lansat dintr-un avion de mici dimensiuni, pentru a participa la un spectacol înainte de un meci pe stadionul de baseball, situat la mai puțin de doi kilometri de Capitoliu.

„Faptul că Autoritatea Aviatică a SUA aparent nu a informat Poliția Capitoliului cu privire la survolul planificat de la stadionul Nationals Park este scandalos și nescuzabil”, a declarat președintele Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, al treilea om în stat.

„Panica inutilă cauzată de această aparentă neglijență a fost deosebit de dăunătoare pentru aleșii, personalul și angajații instituționali, încă afectați de trauma atacului asupra clădirii din 6 ianuarie”, a continuat ea, făcând referire la asaltul Capitoliului din 2021 de către susținătorii lui Donald Trump, scrie Le Point.

Deși scurtă, alerta a fost imediat preluată de toată de presa americană, într-o țară încă profund marcată de amintirea atacurilor din 11 septembrie 2001.

author avatar
Tudor Borcea
333 afisari

2 COMENTARII

  1. SITE-UL CARE IMPUNE CENZURA SI DICTATURA IN ROMANIA !!! FALSI JURNALISTI , SIMPLI COPISTI PLAGIATORI, LINGAI IN CÙR A CLASEI POLITICE , MÙISTI PROFESIONISTI
    SI SLUGI CREDINCIOASE SUNT ZILNIC CU ARTICOLE ELOGIOASE , SCARBOASE PANA LA VOMA , SI ODE LA ADRESA JEGURILOR DIN FRUNTEA TARII CE AU DISTRUS TOATAL SI INDATORAT ROMANIA

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger