AcasăȘTIRI EXTERNEAlertă la Vatican! Papa, în stare critică. Durerile sunt crunte!

Alertă la Vatican! Papa, în stare critică. Durerile sunt crunte!

Vatican

Fostul Papa Benedict al XVI-lea, primul Suveran Pontif care a demisionat în ultimii 600 de ani, este grav bolnav, a informat luni un ziar german.

Papa emerit Benedict al XVI-lea este „extrem de fragil”’, potrivit unui articol publicat în cotidianul regional german Passauer Neue Presse, care citează un biograf al fostului papă, Peter Seewald. „Potrivit lui Seewald, papa emerit este acum extrem de fragil. Capacităţile sale intelectuale şi memoria nu îi sunt afectate, dar vocea lui abia se aude”, a scris Passauer Neue Presse, citat de Reuters.

Fostul papă suferă de o boală infecțioasă

Papa Benedict al XVI-lea, de 93 de ani, suferă de zona zoster, o infecție virală care provoacă erupții cutanate dureroase și care este comună în rândul persoanelor în vârstă. Erizipelul se manifestă mai ales la nivelul feţei, fiind caracterizat printr-o tumefacţie roşiatică și provoacă mâncărime şi dureri severe.

Seewald a spus că vocea fostului pontif abia se aude și că acesta i-a mărturisit că se va apuca din nou de scris dacă își va recăpăta puterile. Peter Seewald l-a întâlnit sâmbătă, la Roma, pentru a-i prezenta biografia, potrivit cotidianului. „În timpul acestei întâlniri, papa emerit, în pofida bolii sale, a fost optimist şi a spus că, dacă îşi va recăpăta puterile, ar putea începe din nou să scrie”, a spus biograful.

Papa Benedict al XVI-lea şi-a vizitat fratele mai mare Georg, care era bolnav, în Germania, în iunie, marcând prima sa călătorie în afara Italiei de la demisia sa neaşteptată în 2013. Georg Ratzinger a murit două săptămâni mai târziu.

Primul papă care a demisionat în aproape 600 de ani

Benedict al XVI-lea este primul papă care a demisionat în aproape 600 de ani, invocând motive de sănătate. Singura persoană care ştia de mai multe luni de intenţia pontifului era fratele acestuia, Georg Ratzinger, care menționa la vremea respectivă că Papa a fost sfătuit de medicul său să nu mai călătorească. Fostu suveran pontif a dus o viaţă retrasă într-o mică mănăstire din Vatican după retragerea sa.

Papa Benedict al XVI-lea a fost al 265-lea papă al Bisericii Catolice, ales la 19 aprilie 2005 în urma Conclavului din 2005, ca succesor al papei Ioan Paul al II-lea. El a renunțat la funcție în data de 28 februarie 2013. Papa Benedict al XVI-lea, al cărui nume adevărat este Joseph Ratzinger, este primul papă german ales în ultimul mileniu. El se numără printre cele mai bătrâne feţe bisericeşti alese în funcţia de papă, având 78 de ani în anul 2005, când i-a urmat la şefia Bisericii Catolice Papei Ioan Paul al II-lea, de origine poloneză.

author avatar
Andreea Vlad
433 afisari

4 COMENTARII

  1. Andreea , cat mai rabzi sa te injure ca la usa cortului un troll jegos repetent de la Fabrica de trolli din Savuskina 55 ? Nu este prima oara cand nenorocitul asta mancurt , aciuat pe National , se crede la el in zoopark si face instructie cu ziaristii de la aceasta publicatie , asa a patit si Andrei Coman si Radu Jacota , cine iese din tiparele propagandei staliniste este injurat si stigmatizat la coltul infamiei . Cititorii au atras atentia redactiei in nenumarate randuri , sefii tai ii sufla in panze idiotului si refuza sa-i taie macaroana . Multi dintre voi sunteti ziaristi tineri , cu perspective , nu va mai lasati umiliti de patroni si de sacali de presa vanduti pentru argintii lui Iuda , luati atitudine , nu sunteti carpa lui Turbinca asta cu care isi sterge transpiratia de hoit , ori cu voi , ori cu mos martin asta diliu ametit de mitilic . Cand ati terminat jurnalistica ati visat ca o sa schimbati lumea , nu va mai balaciti in mocirla , nu fiti lasi , luati pozitie si eliminati scursurile retrograde indiferent de pozitia ocupata in ierarhie , demisia este un act de curaj si mergeti acolo unde considerati ca idealurile si aspiratiile voastre se pot implini in deplina concordanta cu harul cu care v-a inzestrat Dumnezeu !

  2. Andreea , numai de Papa Benedict al XVI-lea si de Papa Francisc il doare undeva pe paganul asta bezmetic , hai sa-ti descretesc fruntea cu o poezie de-a lui Cioran , da-l la dracu de ghiolban rapanos pe asta de-a postat la 20:38 , viata merge inainte , totul este sa ai incredere in tine , sa nu te abati de la principii si sa respecti DREAPTA MASURA , asa cum si-a intitulat Emil Cioran poezia : ” UN PIC DE DURERE TE FACE PROFUND / MAI MULTA DURERE TE-AFUNDA PREA MULT / C-UN PIC DE AVERE N-AI LIPSURI IN CASA / CU MULTA AVERE N-AI SOMN SI TE-APASA / UN PIC DE -MPLINIRE TE FACE MAI BUN / PREA MULTA IMPLINIRE TE FACE NEBUN / UN PIC DE PUTERE TE FACE MAI TARE / PREA MULTA PUTERE PE ALTII II DOARE / C-UN PIC DE RESPECT ESTI INCREZATOR / CU PREA MULT RESPECT DEVII SFIDATOR / UN PIC DE-NGRIJIRE TE TINE MAI BINE / PREA MULTA INGRIJIRE -I O HIBA-N GANDIRE / C-O SLUJBA , DESIGUR , AI PAINE PE MASA / DAR DACA AI ZECE , N-AI MASA , N-AI CASA / PASTREAZA , CRESTINE , MASURA IN TOATE / DELOC NU E BINE , IAR PREA MULT TE-ABATE / INCET , DAR SI SIGUR DE LA POCAINTA / SI TE PRICOPSESTE C-A ALTA CREDINTA !” Fruntea sus , Andreea , nu mor caii fara zabale cand vor ursii !

  3. Si inca ceva: cand ti-e greu si simti ca e nevoie sa te asezi pe bordura trotuarului epuizata , convinsa ca nu mai poti , repeta obsesiv ca TREBUIE SA TE RIDICI sau recita in gand versurile lui Eminescu : ” De vorbiti ma fac ca n-aud / Nu zic ba si nu va laud / Dantuiti precum va vine / Nici va suier , nici v-aplaud / DARA NIME NU M-A FACE / SA MA IAU DUP-A LUI FLAUT / E MENIREA -MI : ADEVARUL NUMA-N INIMA -MI SA-L CAUT !” Remediu garantat suta la suta , ai sa te ridici ca un fulg si ai sa alergi fericita in calea destinului vegheata de ingerul tau pazitor trimis special de Marele Anonim !

  4. Unde a scuipat ” arendasul ” lui Boeru , a pupat un Voda-n Loboda ocrotitor !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger