AcasăȘTIRI EXTERNEALERTĂ la Taipei! Șeful producţiei de rachete din Taiwan, mort într-o cameră...

ALERTĂ la Taipei! Șeful producţiei de rachete din Taiwan, mort într-o cameră de hotel

TaiwanALERTĂ la Taipei! Șeful producţiei de rachete din Taiwan, mort într-o cameră de hotel

China a început exercițiile militare fără precedent în jurul Taiwanului. Taipeiul a dat alarma, deoarece armata chineză folosește muniție reală fără precedent care ar bloca efectiv insula Taiwan, la puțin timp după plecarea președintelui Camerei Reprezentanților din SUA.

În plină criză diplomatică, Yang Li-hsing, director adjunct al Institutului Naţional Chung Shan pentru Ştiinţă şi Tehnologie din Taiwan, a fost găsit mort sâmbătă dimineaţa într-o cameră de hotel, transmite agenţia oficială de presă Central News Agency (CNA), preluată de Reuters.

Oficialul a murit de infarct

Oficialul din conducerea unităţii de cercetare-dezvoltare a forţelor armate taiwaneze îşi preluase funcţia anul acesta pentru a coordona diferite proiecte de producţie a rachetelor, arată CNA. El se afla într-o deplasare în interes de serviciu în regiunea Pingtung din sudul insulei.

Oficialul a murit în urma unui atac de cord, potrivit relatărilor presei oficiale citate de Reuters. Autorităţile au declarat că nu există niciun semn că cineva ar fi pătruns în camera lui.

Institutul armatei intenţionează să îşi crească producţia anuală de rachete la aproape 500 de bucăţi, mai mult decât dublul nivelului anual, în contextul creşterii capacităţii de apărare a Taiwanului, care se consideră tot mai ameninţat de China.

author avatar
Andreea Vlad