AcasăȘTIRI EXTERNEAlertă la Londra. Au apărut trei specii de rechin în Tamisa

Alertă la Londra. Au apărut trei specii de rechin în Tamisa

Alertă la Londra. Au apărut trei specii de rechin în Tamisa (Foto: Sanders Crombash via Unsplash)

Un studiu realizat de oamenii de știință de la Zoological Society of London dezvăluie diferitele specii care coexistă în Tamisa. Căluți de mare, anghile, foci și chiar rechini și-au recâștigat locul pe această cale navigabilă declarată „moartă biologic”, în anii 1950, când a fost efectuată ultima analiză completă.

115 de specii de pești, 900 de foci commune și 3.200 de foci gri împart estuarul Tamisei cu diferite specii de rechin, între care genul Squalus, rechinul-neted și „Mustelus asterias”.

Nitrați și deșeuri din plastic

Reluarea vieții în estuar ar putea fi totuși amenințată din nou de cantitățile de deșeuri care se acumulează în Tamisa. Cei 153 de kilometri de râu sunt amenințați de creșterea nivelului de nitrați eliberați de industrii și a apelor uzate. Aceste concentrații chimice pot afecta negativ calitatea apei și fauna sălbatică. Fără a mai vorbi de deșeurile de plastic, începând cu sticlele.

În ciuda acestor amenințări pentru mediu, întoarcerea anumitor specii în Tamisa se explică printr-o îmbunătățire a calității apei datorită epurării apelor uzate. După cum relatează Geo, autoritățile din Marea Britanie au depus eforturi pentru a păstra ecosistemele și, astfel, a îmbunătăți concentrația de oxigen. Un habitat propice pentru creșterea diferitelor specii, scrie Le Point.

„Estuarele sunt unul dintre ecosistemele noastre neglijate și amenințate. Ele ne oferă apă curată, protecție împotriva inundațiilor și sunt o pepinieră importantă pentru pești și alte animale sălbatice”, a rezumat Alison Debney, unul dintre autorii studiului Zoological Society of London

O luptă crucială pentru a reduce schimbările climatice și pentru a „construi un viitor puternic și rezistent pentru natură și oameni”, conchide Alison Debney.

author avatar
Tudor Borcea
1.006 afisari

1 COMENTARIU

  1. Tu Alison, tu nazista mica imputita, vezi sa nu te muste rechinasii aia mici cand umblii dusa cu creanga pe langa Tamisa, ca rechinii aia sigur sunt rasisti si nu te plac, si cu asta basta !! Ha ha ha 🙂 Si daca ii vorbesti de rau, ies afara rechinasii din raul ala plin de droguri, de au ajuns si tiparii sa aiba ADHD, si te fac tocanita numai buna de mancat, ca asa fac rachinii rasisti, sa stii si tu, Alison, tu zgripturoaica de dobitoaka englezoiaka de pufoaika, speram sa ajungi cumva si tu carne de tun !! Ha ha ha 🙂 Rechinasilor, so pe ea, ca merita, va vorbeste de rau, asa ca trebuie sa ii dati cateva capete in gura la feminazista asta imputita !!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger