AcasăȘTIRI EXTERNEAlertă la Kremlin / Cum interpretează Putin discursul lui Biden

Alertă la Kremlin / Cum interpretează Putin discursul lui Biden

Joe Biden îşi ia PUMNI de la ruşi! Cum l-au făcut trecătorii din Moscova KO pe liderul american

Rusia a denunțat luni, 28 martie, comentariile „alarmante” ale președintelui american Joe Biden, care l-a numit „măcelar” pe omologul său rus Vladimir Putin, în plină ofensivă rusă în Ucraina.

„Această declarație este, fără îndoială, alarmantă”, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Negocieri ruso-ucrainene marți, la Istanbul

Peskov a subliniat că Moscova va continua să urmărească „cu foarte mare atenție” declarațiile președintelui SUA. Recentul discurs de sâmbătă al lui Joe Biden, la Varșovia, a fost deosebit de dur la adresa lui Vladimir Putin, liderul de la Casa Albă apreciind, printre altele, că acesta „nu mai poate rămâne la putere”.

Ulterior, Casa Albă a nuanțat dând asigurări că SUA nu căută să schimbe puterea în Rusia.

Tot Dmitri Peskov a mai anunțat că negocierile de pace dintre Rusia și Ucraina ar putea începe marți în Turcia și că este important ca acestea să aibă loc față în față, după ceea ce a descris drept o lipsă de progres major în discuțiile anterioare, scrie Swissinfo.

Președintele rus Vladimir Putin și omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, au convenit duminică într-o convorbire telefonică ca Istanbul să găzduiască discuțiile, despre care Ankara speră să ducă la o încetare a focului în Ucraina.

În comentarii separate, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a spus că o întâlnire între președinții Volodimir Zelenski și Vladimir Putin ar fi „contraproductivă” dacă ar avea loc acum. Cei doi ar trebui să se întâlnească odată ce părțile obțin progrese, a spus Lavrov.

author avatar
Tudor Borcea
289 afisari
Zenville

Ultimele știri

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...

Tragedie în Marea Neagră! O navă s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe. Trei marinari, dispăruţi!

O navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat, sâmbătă dimineaţă, în Marea Neagră, la 26 mile marine de Sfântu Gheorghe.Opt membri ai echipajului au fost...
proger