AcasăȘTIRI EXTERNEAlertă la Kiev: Părăsiți imediat Rusia! Ce se întâmplă cu ucrainenii din...

Alertă la Kiev: Părăsiți imediat Rusia! Ce se întâmplă cu ucrainenii din țara lui Putin

Alertă la Kiev: Părăsiți imediat Rusia! Ce se întâmplă cu ucrainenii din țara lui Putin

Ministerul ucrainean al Afacerilor Externe le-a cerut, miercuri, 23 februarie, cetățenilor ucraineni să părăsească teritoriul Rusiei cât mai repede, pe fondul escaladării militare din partea Moscovei.

„Ministerul recomandă cetățenilor ucraineni să se abțină de la orice fel de călătorie în Rusia și celor care se află deja pe teritoriul rus să plece imediat”, a indicat diplomația de la Kiev într-un comunicat, scrie AFP.

Tensiuni la cel mai înalt nivel

Totodată, ministerul ucrainean subliniază că ar putea fi afectată capacitatea de a fi oferită asistență consulară pentru cetățenii ucraineni, având în vedere tensiunile cu Moscova.

Pe de altă parte, Ucraina a anunțat mobilizarea rezerviștilor, bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, în urma unei decizii luate de decretul președintelui Volodimir Zelenski, a anunțat armata ucraineană. Durata maximă de serviciu este de un an.

Șeful statului ucrainean a anunțat marți această măsură, excluzând o mobilizare generală împotriva Rusiei, care a autorizat desfășurarea de trupe în estul Ucrainei.

Tensiunile Occident-Rusia-Ucraina se află la cel mai înalt nivel după ce Vladimir Putin a recunoscut republicile separatiste din Donbas iar vestul a anunțat un pachet de sancțiuni economice dure împotriva Moscovei.

author avatar
Tudor Borcea
417 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger