AcasăȘTIRI EXTERNEAlertă la granițele României! Putin pregătește armele. Exerciții militare cu muniție reală...

Alertă la granițele României! Putin pregătește armele. Exerciții militare cu muniție reală (VIDEO)

rusiaAlertă la granițele României! Putin pregătește armele. Exerciții militare cu muniție reală (VIDEO)

Rusia urmărește cu atenție Exercițiul militar multinațional Sea Breeze 2021, organizat de Statele Unite și Ucraina în Marea Neagră, cu participarea a numeroase state membre NATO.

După incidentele de zilele trecute din Marea Neagră, preşedintele rus Vladimir Putin este pregătit să adopte orice fel de măsuri pentru a proteja Rusia. Fără să ofere un răspuns clar dacă va da ordin de a se trage asupra navelor NATO, o nouă confruntare dintre Rusia și Vest se acutizează.

Rusia a tras focuri de antrenament cu muniție reală în Marea Neagră, unde se desfășoară și exercițiul NATO – Ucraina Sea Breeze. Exerciţiul a avut loc la două zile după ce Rusia şi-a testat sistemele de apărare antiaeriană instalate în Crimeea, scrie Agerpres, preluând Reuters.

În plus, după cum a relatat Interfax, la exerciţiile de miercuri a participat şi submarinul diesel Kolpino, capabil să transporte rachete de croazieră Kalibr, despre care nu precizează dacă a rămas în largul mării sau s-a retras la bază.

„Sea Breeze”: Exercițiu militar de amploare în Marea Neagră

În perioada 28 iunie – 10 iulie se desfășoară în Marea Neagră și exerciţiul Sea Breeze, cu implicarea Ucrainei şi SUA. Exercițiul are loc pe fondul creşterii tensiunilor între NATO şi Moscova, după ce Rusia a declarat săptămâna trecută că a tras focuri de avertisment şi a lansat bombe de-a lungul rutei unei nave de război britanice pentru a o îndepărta din apele sale teritoriale din apropiere de Crimeea.

La exerciţiul Sea Breeze 2021, destinat să dureze două săptămâni, participă aproximativ 5.000 de militari din NATO şi ai ţărilor aliate, aproximativ 30 de nave şi 40 de avioane şi elicoptere. De asemenea, participă distrugătorul de rachete american USS Ross şi trupe de infanterie marină americane.

author avatar
Andrei Ștefan
283 afisari

1 COMENTARIU

  1. Nu am mai vazut Nato sa faca exercitii cu tari aflate in conflict. Numai pe noi ne-au prostit ca trebuiesa avem bune vecinatati si sa fim chipurile factor de stabilitate in zona… Posibil ca prostanacu sa nu cunoasca carta Nato.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger