AcasăȘTIRI EXTERNEAlertă la Casa Albă. Soția și fiica lui Joe Biden, pe lista...

Alertă la Casa Albă. Soția și fiica lui Joe Biden, pe lista neagră a lui Putin

Va mai fi Joe Biden preşedintele SUA? Anunţul momentului vine de la Jill Biden

Rusia a anunțat marți că a interzis accesul pe teritoriul său a încă 25 de cetățeni americani, printre care Jill și Ashley Biden, soția și fiica președintelui american Joe Biden, precizând că este un răspuns la sancțiunile adoptate de SUA.

Pe listă mai figurează liderul minorității republicane din Senat, Mitch McConnell, alți senatori precum Charles Grassley, Kirsten Gillibrand și Susan Collins și profesori universitari precum Francis Fukuyama, scrie Le Journal de Montreal.

Sancțiuni și contra-sancțiuni

SUA au sancționat membri ai familiei lui Vladimir Putin, inclusiv pe cele două fiice ale sale, și pe președintele rus însuși. Joe Biden a fost interzis în Rusia.

De ani de zile, Occidentul și rușii fac schimb de sancțiuni și contra-sancțiuni, dar aceste măsuri de retorsiune s-au accelerat de când Rusia a lansat o ofensivă armată majoră împotriva Ucrainei.

Expulzarea diplomaților, restricțiile comerciale și declararea oficialilor adversari persona non grata se numără printre numeroasele măsuri impuse de fiecare parte celeilalte.

author avatar
Tudor Borcea
191 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger