AcasăȘTIRI EXTERNEALERTĂ la Casa Albă! China vrea extinderea BRICS! / Pericol pentru NATO?

ALERTĂ la Casa Albă! China vrea extinderea BRICS! / Pericol pentru NATO?

China vrea să extindă grupul de economii emergente cunoscut sub numele de BRICS, în prima reorganizare a blocului din peste un deceniu, a declarat joi un înalt diplomat chinez.

China își propune să înceapă procesul de extindere a BRICS, să exploreze criteriile și procedurile de extindere”, a declarat Wang Yi, consilier de stat și ministru de externe al Chinei, la o întâlnire online a miniștrilor de externe BRICS.

Ce este BRICS?

BRICS este un grup de cinci economii emergente majore – Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud. Prima întâlnire BRICS din 2022 a avut loc virtual în perioada 18-19 ianuarie sub președinția chineză, membrii mulțumind Indiei pentru președinția BRICS în 2021.

Nu trebuie neglijată în context nici economia Indiei, a noua economie a lumii.

Grupul BRICS este cu atât mai important acum când atât Rusia, cât și China, au ca adversar comun pe SUA.

Aşadar, NATO este deja în alertă privind o posibilă extindere a acestui grup.

 

author avatar
Andrei Ștefan
1.931 afisari

6 COMENTARII

  1. BRICS este economic si militar 10 clase peste putregaiul drogat si tranvestit NATO ,Victorie si succes pentru BRICS

  2. Într, un final se dovedește ca, imperialismul globalist ambalat într, o democrație fanfaronica, venit de peste ocean, este mult mai toxic și nociv decât comunismul clasic

  3. S-a găsit tusea cu junghiul… Would be’s care încearcă să se ajute să treacă strada, ca orbeții! O alianță a datornicilor și scăpătaților. Jalnic

  4. Lumea priveste superficial chestia asta cu conflictul economic G7-NATO versus BRICS,dar de fapt este ceva foarte real //este doar un mic pas intre conflict economic si razboi (exact ceea ce vedem acum intre ucrainieni si rusi)

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger