AcasăȘTIRI EXTERNEAlertă în Transnistria. Două noi atacuri la Tiraspol / Petrol și cocktailuri...

Alertă în Transnistria. Două noi atacuri la Tiraspol / Petrol și cocktailuri Molotov

Autoritățile din regiunea separatistă moldovenească Transnistria, susținută de Rusia, au declarat vineri, 13 mai, că au avut loc două tentative de atac asupra infrastructurii din capitala regională Tiraspol.

Incidentele survin după ce au fost raportate o serie de atacuri în regiunea separatistă, existând temeri tot mai mari privind o propagare a conflictului din Ucraina vecină.

Cocktailuri Molotov și petrol

„În jurul orei 4:15 dimineața, o mașină s-a oprit în apropierea unui depozit de petrol al unei întreprinderi, din care un bărbat neidentificat a coborât, a aruncat un cocktail Molotov spre clădire și a fugit”, a precizat „Ministerul de Interne” al autoproclamatei republici într-un comunicat, scrie The Moscow Times.

Acesta a precizat că o parte din iarbă a luat foc, dar a fost stinsă „rapid”. Aproximativ 30 de minute mai târziu, „două cocktailuri Molotov au fost aruncate” asupra unui birou de conscripție din centrul Tiraspolului. „Unul a ricoșat pe trotuar, iar celălalt a rămas blocat în grilajele ferestrelor. Incendiul a fost stins rapid de către securitate”, a precizat ministerul.

Autoproclamata republică transnistreană, care se învecinează cu Ucraina, s-a separat de Republica Moldova în 1992, după un scurt război cu Chișinău. De atunci, aproximativ 1.500 de soldați ruși au fost bazați acolo.

Temerile legate de o propagare a conflictului din Ucraina au crescut după ce un general rus a declarat că campania militară a Kremlinului – lansată la 24 februarie – vizează crearea unui coridor terestru prin sudul Ucrainei către Transnistria.

 

author avatar
Tudor Borcea
174 afisari

3 COMENTARII

  1. aia 1500 de soldati rusi pot face diferenta in ceea ce inseamna ,,batalia ptr insula serpilor” de aceea si ucrainienii incearca sa-i starneasca. rusii au nevoie de cateva zile in care ceib 1500 de soldati sa atace teritoriul de la sudul moldovei si sa tina armata ucrainiana sub doua tiruri pana cand rusii vor aduce baterii de rachete pe insula

  2. Sua si Ukraina fac provocari. Vor crea criza economica care va rezulta in prabusirea economica si militara a culturii Europene.
    Rusia,China si India vor controla viitorul economic si militar. Si Doamne fereste cel intelectual.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri