AcasăȘTIRI EXTERNEALERTĂ în SUA! China și Rusia aduc și crucișătoare cu rachete în...

ALERTĂ în SUA! China și Rusia aduc și crucișătoare cu rachete în coasta Americii! – FOTO

vasALERTĂ în SUA! Nave de război chineze și rusești, situate lângă Alaska - FOTO / foto: Twitter @CoastGuardNews

O navă a Gărzii de Coastă a SUA aflată în patrulare de rutină în Marea Bering, lângă Alaska, a întâlnit trei nave chineze și patru rusești, aflate ca într-o formație de luptă.

Navele includeau un crucișător cu rachete ghidate din China și un distrugător rus.

Nave chineze și rusești în formație, în Marea Bering

Barca de patrulare, cunoscută ca un cutter cunoscut sub numele de Kimball, a descoperit navele la 138 de kilometri nord de insula Kiska din Alaska, care se află între statul SUA și Rusia.

Kimball, cu sediul în Honolulu, o navă de 127 de metri, a fost observată când navele și-au rupt formația și s-au împrăștiat.

Un C-130 Hercules a oferit sprijin aerian lui Kimball de la stația de gardă de coastă din Kodiak.

„În timp ce formația funcționează în conformitate cu regulile și normele internaționale, ne vom întâlni pentru a ne asigura că nu există nicio perturbare a intereselor SUA în mediul marin din jurul Alaska”, a spus contraamiralul Nathan Moore, potrivit New York Post.

Garda de Coastă a declarat că liniile directoare ale Operațiunii Frontier Sentinel solicită o întâlnire „prezență cu prezență” atunci când concurenții strategici operează în și în jurul apelelor SUA. Kimball va continua să monitorizeze zona.

China, interes ridicat pentru Arctica

Formația chineză și rusă a venit la o lună după ce secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a avertizat cu privire la interesul Chinei pentru Arctica și la dezvoltarea armatei ruse acolo.

El a spus că China s-a declarat o țară „aproape de Arctic” și intenționează să construiască cel mai mare spărgător de gheață din lume.

„Beijing și Moscova s-au angajat, de asemenea, să intensifice cooperarea practică în Arctica. Aceasta face parte dintr-un parteneriat strategic profund care ne provoacă valorile și interesele”, a spus Stoltenberg.

Nu este prima dată când nave navale chineze navighează în apropierea apelor din Alaska. În septembrie 2021, tăietorii de pază de coastă din Marea Bering și Oceanul Pacific de Nord au întâlnit nave chineze, la aproximativ 80 de kilometri de Insulele Aleutine.

author avatar
Andreea Vlad
696 afisari

19 COMENTARII

  1. Andreea, fata, ce ai baut inainte sa produci articolul asta??? Ce de scris nu l-ai scris, doar ti-ai baut joc de el. Si de noi.
    „Navele includeau un crucișător”
    „cunoscută ca un cutter cunoscut”
    „Kimball a fost observată când navele și-au rupt formația”
    etc. etc. etc.
    Mai, frate, sa nu fii in stare sa scrii un articol de la cap la coada. Si nici sa nu fii in stare sa traduci corect in romana un text scris de altul … fata, ce cauti tu sa scrii la ziar? Poate ai totusi talent, cit de cit, la altceva!

    Alo, National, voua nu va e rusine cu asemenea articole?

    • Fata este „progresistă”, e din tagma haștagilor, a celor parțial eclozați, nu ai ce-i pretinde. Probabil că „Național”-ul a fost obligat să-i cedeze și trotinetistei un număr de articole zilnic. Ea este cu reclama la doze, cu propaganda pro-jeleul deviant perciunat, cu toate aceste mizerii.

    • „Trotinetistii” sau”partial -eclozatii”, cum le spune chiar cineva de la N, au cotropit redacția aia.

  2. Vine un val de flegme în fata ta, nik amerlocpupincurist. Cară-te in p.. da ma-ți la drogalaii care au falimentat România, ca altfel ajungi sa zbori precum colaborationistii afgani, agățați de trenul de aterizare al avioanelor.

  3. HOPAAAAAA…. Cine zicea că s-au dezis richipeii de mujici? Ce idiot?

    PĂI NU AU NICI-UN INTERES SĂ FIE SEPARAȚI. EI TREBUIE SĂ SE ALIEZE, ȘI SĂ MAI CHEME ȘI PE ALȚII ÎN ALIANȚĂ, ÎMPOTRIVA DUȘMANULUI OMENIRII, AMERLOCIA!!!

  4. Cretin ești tu, boule, dar in privința afganilor agățați de rotile avioanelor ai dreptate, n-au zburat, s-au făcut terci de pista (ma-tii), cum o sa ajungi și tu!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger