Cauta

Alertă în Spania! Grevele se reiau la Ryanair

Alertă în Spania! Grevele se reiau la Ryanair

În prima zi a unei noi greve a personalului navigant al companiei aeriene irlandeze low-cost Ryanair, șase zboruri internaționale spre și dinspre Spania au fost anulate, luni dimineață, a anunțat unul dintre sindicatele care susțin greva.

Decizia vine în completarea grevelor altor companii aeriene low-cost – inclusiv a companiei britanice Easyjet – de la începutul verii în Spania, în plin sezon turistic și pe măsură ce afacerile se redresează după pandemia Covid-19.

Nu există un contract colectiv de muncă

Patru dintre cele șase zboruri Ryanair anulate la ora locală 9.00 (7.00 GMT) trebuiau să plece sau să aterizeze la Barcelona, iar celelalte două trebuiau să plece sau să sosească pe aeroportul din Palma de Mallorca, în Insulele Baleare, potrivit sindicatului USO, care a organizat greva împreună cu Sindicatul Independent al Personalului de Companie Aeriană (SITCPLA). Greva de la Ryanair, care are peste 650 de rute către Spania, a avut până acum un impact limitat, în principal în ceea ce privește întârzierile. Luni dimineață, 28 de zboruri au fost întârziate, toate interne.

Angajații companiei irlandeze din Spania au declanșat pe 8 august a treia rundă de greve de la începutul verii, de data aceasta mult mai amplă, urmând să continue până pe 7 ianuarie 2023, cu patru zile pe săptămână (de luni până joi). Greviștii cer îmbunătățirea condițiilor de muncă și un contract colectiv de muncă. Potrivit sindicatelor, Ryanair este singura companie aeriană internațională care nu are un contract colectiv de muncă în Spania.

Easyjet urmează exemplul

Ryanair a ajuns recent la un acord cu sindicatul CCOO (Comisiile de Muncitori), care este minoritar în rândul personalului navigant, dar acordul a fost respins de USO și SITCPLA, care îl consideră insuficient și cer, de asemenea, reintegrarea a 11 angajați în grevă, concediați luna trecută.

În paralel cu greva de la Ryanair, piloții de la Easyjet, o altă companie aeriană low-cost, organizează din 12 august greve săptămânale de trei zile pe aeroporturile din Barcelona, Malaga (sud) și insulele Palma de Mallorca și Menorca. Următorul este programat pentru perioada sâmbătă 27 – luni 29 august. În plus, echipajul de cabină de la Iberia Express – filiala low-cost a transportatorului spaniol Iberia – va fi în grevă între 28 august și 6 septembrie, la apelul sindicatului USO.

Ultimele stiri

  • Vara începe „în forță”! La ce valori vor ajunge temperaturile zilele următoare. Șefa ANM: „Înseamnă deja pragul unei zile de caniculă”
  • Alertă alimentară în România. Sortiment de pește, retras de la rafturi de un cunoscut hipermarket/Care e motivul
  • Cresc veniturile populației în urma măsurilor PSD: românii iau mai multe credite, pe dobânzi mai mici
  • Fluctuațiile la prețul energiei nu-i afectează pe români: Guvernul Ciolacu păstrează plafonarea prețurilor până în primăvara lui 2025
  • Ucrainean reținut de DNA Constanța, pentru cumpărare de influență/Prins în flagrant
  • El a câștigat finala „Românii au talent”, sezonul 14! Tânărul pleacă acasă cu marele premiu de 120.000 de euro – VIDEO
  • Suma uriașă pe care a Trump a câștigat-o în 24 de ore după condamnare. „Sistemul nostru digital de strângere de fonduri a fost copleşit”
  • Imagini dramatice în Italia! Trei tineri, filmați în timp ce se țin în brațe, înainte de a fi luați de ape/Mașina lor, cu numere românești
  • Horoscop 1 iunie 2024. Comunicarea este cheia astăzi
  • Momente de spaimă! Un autocar cu zeci de copii a luat foc pe autostrada A10, în judeţul Alba
  • Exit mobile version