AcasăȘTIRI EXTERNEAlertă în Spania! Ce pățesc toți românii care intră pe teritoriu spaniol!...

Alertă în Spania! Ce pățesc toți românii care intră pe teritoriu spaniol! Anunțul MAE

spaniaAlertă în Spania! Ce pățesc toți românii care calcă pe teritoriu spaniol! Anunțul MAE / foto: Universul.net

Autoritățile spaniole au anunțat joi, 12 noiembrie, noi măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul Regatului Spaniei în contextul pandemiei de COVID-19.

România se regăsește pe lista țărilor vizate de noua măsură, informează MAE.

Astfel, începând cu data de 23 noiembrie 2020, va fi introdusă obligativitatea prezentării unui test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 la intrarea pe teritoriul Regatului Spaniei, de către toate persoanele care sosesc din zone sau state cu risc epidemiologic ridicat. Testul trebuie să fie efectuat cu maximum 72 ore anterior intrării pe teritoriul spaniol, precizează, într-un comunicat, Ministerul Afacerilor Externe.

Potrivit listei în vigoare la acest moment, România se regăseşte printre statele care vor fi vizate de măsura privind obligativitatea prezentării unui test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2.

Formular obligatoriu la graniță

MAE reamintește că toate persoanele care călătoresc spre Regatul Spaniei trebuie să completeze, anterior efectuării călătoriei, un formular privind starea de sănătate prin intermediul aplicației Spain Travel Health (SpTH) sau pe www.spth.gob.es. Ulterior completării formularului, va fi generat un cod unic QR de sănătate care va trebui prezentat (digital sau pe suport hârtie) la controlul de sănătate efectuat în aeroportul de destinație/punctele de control ale frontierei. Având în vedere noile condiții, formularul va include o rubrică suplimentară privind rezultatul testului PCR pentru COVID-19.

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, la sosirea în Regatul Spaniei, autoritățile spaniole pot solicita călătorilor dovada în original a testului PCR (în format digital sau pe hârtie), document care trebuie să fie redactat în limba spaniolă sau engleză, să cuprindă numele și prenumele călătorului, datele documentului de identitate național sau al pașaportului cu care se va legitima, data realizării testului, datele unității medicale care a realizat testul și rezultatul negativ al testului.

Lista zonelor/statelor cu risc epidemiologic ridicat va fi actualizată de autorităţile spaniole la fiecare 15 zile şi publicată pe site-ul Ministerului Sănătăţii spaniol cu şapte zile anterior intrării în vigoare, pentru a permite informarea din timp a călătorilor.

author avatar
Andreea Vlad