AcasăȘTIRI EXTERNEAlertă în Japonia. Coreea de Nord a lansat trei noi rachete

Alertă în Japonia. Coreea de Nord a lansat trei noi rachete

Au sunat din nou sirenele de raid aerian în Japonia, după ce Coreea de Nord a lansat trei noi rachete.

Potrivit statului major sud-coreean, trei rachete balistice, una cu rază lungă de acţiune şi două cu rază scurtă, au fost lansate joi dimineaţă de Coreea de Nord în direcţia Mării Japoniei.

Rachetele au dispărut deasupra Mării Japoniei

Sirenele de alertă aeriană au răsunat pentru a doua zi consecutiv și în insula sud-coreeană Ulleungdo, situată la 120 de kilometri est de peninsula coreeană, au relatat mass-media locale.

Ministrul japonez al Apărării Yasukazu Hamada a precizat că Japonia nu a fost survolată de unul dintre aceste proiectile, contrar a ceea ce au indicat autorităţile anterior.

„Racheta a fost depistată ca fiind un proiectil de survol al arhipelagului japonez şi o alertă (specială) a fost emisă, dar după ce au fost verificate aceste informaţii, am confirmat că racheta nu a traversat arhipelagul japonez şi a dispărut deasupra mării Japoniei”, a spus Hamada.

În urmă cu o zi, Coreea de Nord lansase cel puţin 10 rachete de diferite tipuri, la scurt timp după ce o rachetă balistică a căzut pentru prima data în apropierea apelor sud-coreene.

Miercuri, Coreea de Nord a lansat 23 de rachete, dintre care una a încălcat linia limită nordică care extinde pe mare graniţa terestră intercoreeană, rămânând totuşi în apele internaţionale.

author avatar
Andreea Vlad
143 afisari

2 COMENTARII

  1. one face Corea de Nord acesti roboti prostanac i de japonezi trebuie tinuti in continua alarms ,drogatii amerlicani le au dat cu bombe nucleare in razboiul mondia

  2. Este cumva război acolo? Cum se explică lansarea unui număr de 23 de rachete într-o singură zi, de parcă ar fi în războiul ruso-ucrainean? De unde atâtea rachete? Poate mai dau și rușilor, deoarece constatăm că marea armată înzestrată pompos cu tehnică ultramodernă este un colos cu picioare de lut, dacă au ajuns la mâna Iranului să le vândă drone.

Comments are closed.

Nu rata să citești

Ultimele știri