AcasăȘTIRI EXTERNEALERTĂ în Israel! A fost reactivat sistemul Iron Dome / Zeci de...

ALERTĂ în Israel! A fost reactivat sistemul Iron Dome / Zeci de rachete, lansate din Fâşia Gaza

racheteALERTĂ în Israel! A fost reactivat sistemul Iron Dome / Zeci de rachete, lansate din Fâşia Gaza / foto: Twitter @HenMazzig

Forţele israeliene au continuat să bombardeze Fâşia Gaza. Ca ripostă, gruparea armată Jihad Islamic a tras rachete spre statul evreu la primele ore ale zilei de sâmbătă.

Brigăzile Al-Quds, aripa armată a Jihadului Islamic, au spus că au lansat vineri „peste 100 de rachete” spre teritoriul israelian ca „prim răspuns” la atacurile israeliene care l-au ucis unul dintre liderii grupării, Taysir al-Jabari.

Zeci de rachete, lansate din Fâşia Gaza spre Israel

În Israel, sirenele de alarmă continuă să sune în localităţile din sud, dar nu au fost identificate victime sau pagube în urma tirului de rachete, a informat armata.

Acesta a raportat 70 de proiectile trase dinspre Fâşia Gaza, dintre care 11 au aterizat în interiorul enclavei palestiniene aflate sub blocada israeliană.

Restul rachetelor au fost interceptate de scutul antirachetă israelian, inclusiv instalaţiile antibalistice Domul de Fier, sau au căzut în zone nelocuite din Israel.

25.000 de rezerviști, mobilizați în Israel

Pe fondul amplificării confruntărilor, Ministrul israelian al Apărării a dat ordin de recrutare a până la 25.000 de rezerviști, după declanșarea unei operațiuni de amploare împotriva Jihadului Islamic palestinian în Fâșia Gaza. De-a lungul zilei de vineri au fost lovite mai multe ținte ale grupării și au fost uciși mai mulți lideri, inclusiv șeful din partea de nord a enclavei palestiniene.

Ministerul Sănătăţii din Fâşia Gaza a anunţat că actualul bilanţ al bombardamentelor israeliene este de zece morţi. Printre victime se numără un copil în vârstă de cinci ani. Alte 55 de persoane au fost rănite. Printre persoanele ucise figurează un lider al filialei locale a organizaţiei Jihadul Islamic, Tayseer Jabari.

author avatar
Andreea Vlad