AcasăȘTIRI EXTERNEALERTĂ în Israel! A fost reactivat sistemul Iron Dome / Zeci de...

ALERTĂ în Israel! A fost reactivat sistemul Iron Dome / Zeci de rachete, lansate din Fâşia Gaza

racheteALERTĂ în Israel! A fost reactivat sistemul Iron Dome / Zeci de rachete, lansate din Fâşia Gaza / foto: Twitter @HenMazzig

Forţele israeliene au continuat să bombardeze Fâşia Gaza. Ca ripostă, gruparea armată Jihad Islamic a tras rachete spre statul evreu la primele ore ale zilei de sâmbătă.

Brigăzile Al-Quds, aripa armată a Jihadului Islamic, au spus că au lansat vineri „peste 100 de rachete” spre teritoriul israelian ca „prim răspuns” la atacurile israeliene care l-au ucis unul dintre liderii grupării, Taysir al-Jabari.

Zeci de rachete, lansate din Fâşia Gaza spre Israel

În Israel, sirenele de alarmă continuă să sune în localităţile din sud, dar nu au fost identificate victime sau pagube în urma tirului de rachete, a informat armata.

Acesta a raportat 70 de proiectile trase dinspre Fâşia Gaza, dintre care 11 au aterizat în interiorul enclavei palestiniene aflate sub blocada israeliană.

Restul rachetelor au fost interceptate de scutul antirachetă israelian, inclusiv instalaţiile antibalistice Domul de Fier, sau au căzut în zone nelocuite din Israel.

25.000 de rezerviști, mobilizați în Israel

Pe fondul amplificării confruntărilor, Ministrul israelian al Apărării a dat ordin de recrutare a până la 25.000 de rezerviști, după declanșarea unei operațiuni de amploare împotriva Jihadului Islamic palestinian în Fâșia Gaza. De-a lungul zilei de vineri au fost lovite mai multe ținte ale grupării și au fost uciși mai mulți lideri, inclusiv șeful din partea de nord a enclavei palestiniene.

Ministerul Sănătăţii din Fâşia Gaza a anunţat că actualul bilanţ al bombardamentelor israeliene este de zece morţi. Printre victime se numără un copil în vârstă de cinci ani. Alte 55 de persoane au fost rănite. Printre persoanele ucise figurează un lider al filialei locale a organizaţiei Jihadul Islamic, Tayseer Jabari.

author avatar
Andreea Vlad
455 afisari

11 COMENTARII

  1. Interesant. De unde au aia din fasia gaza bani de sute de rachete?Este o saracie acolo…..

  2. Jidanii îi bombardeaza pe fratii nostri din Palestina de pe peste 70 de ani, cu acordul si „binecuvântata” guvernelor occidentale criminale. Din 1948 de la înfiintarea statului Israel Criminal sute de sate palestinienne au fost rase de pe fata pamântului, iar palestinieni au fost izgoniti
    de pe pamânturile lor. În cei 74 de ani de ocupatie satanica jidoveasca, au fost asasinati milioane de palestinieni. Palestina a devenait o Mare Închisoare sub cerul liber…. bietii palestinieni !.. în „Închisoarea” jidoveasca se nasc, în „închisoare” mor…, iar guvernele criminale pastreaza tacerea. Blestemati sa fie în veci acesti criminali in frunte cu Israelul!

  3. Palestina, Dragostea mea!

    Acolo a calcat, cu Sfintele Sale Picioare, Mântuitorul Lumii….. cu peste 2000 de Ani în urma…. si tot acolo a fost rastignit pe Cruce, de spurcatii jidovi.

    • Ți-a fost rescrisă memoria contrar voinței tale.
      Du-te și găsește o piatră și începe să-ți scrijelești memoriile pe pereți așa cum făceai odinioară sub supravegherea atentă a mentorilor tăi.
      Ești de o valoare pentru care suntem gata să renunțăm fără nimic în schimb.

  4. Mai bine le dadeau la ucraineni artificii din alea sa formeze marele zid cu ele pe linia frontului si isi luau Patriot americane ca sunt cele mai bune.
    Sa le doneze compatriotului de sange Zelenski o sa le dea niste grau.

  5. Nu inteleg de ce fratele nu isi ajuta fratele cand Romania face totul voi nu faceti nimica.

  6. Era o stire Izraiel e gata sa primeasca 1000 de evrei ucraineni…Trebuia sa primiti macar 50.000 din cei 100000 de evrei ucraineni daca Romania primește 2000000 de ucraineni si Polonia 5000000 noi si polonezii primim un sfert de Ucraina. Voi nici 1000 de conationali evrei nu primiti…da aveti gaze sa vorbiti de holocast in Romania. Nu a fost nici un holocast roman.

    • Nu avem pretenția să ai cunoștințe minime de istorie dacă nici numele nu ți-l scrii corect.
      Te-ai referit la “coriandru”?
      Este într-adevăr un condiment minune ce bucătăresele îl apreciază.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger