AcasăȘTIRI EXTERNEAlertă în Hawaii! Cel mai mare vulcan activ din lume a erupt...

Alertă în Hawaii! Cel mai mare vulcan activ din lume a erupt după 40 de ani. IMAGINI spectaculoase – VIDEO

vulcanAlertă în Hawaii! Cel mai mare vulcan activ din lume a erupt după 40 de ani. IMAGINI spectaculoase - VIDEO

Cel mai mare vulcan activ din lume, situat în Hawaii, a intrat în faza de erupţie în noaptea de duminică spre luni. Autorităţile locale au ridicat nivelul de alertă.

Deşi lava care erupe nu reprezintă momentan o ameninţare pentru comunităţile din apropierea vulcanului Mauna Loa, rezidenţilor li s-a recomandat să îşi revizuiască planurile și să ia în calcul pregătirea pentru o eventuală evacuare.

„Pentru moment, fluxurile de lavă se limitează la nivelul caldeirei şi nu ameninţă comunităţile de pe pantele vulcanului”, a anunţat Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS) într-un comunicat citat de Reuters.

Pericol uriaș pentru localnici

Erupţia vulcanului Mauna Loa din Hawaii, după o pauză de 38 de ani a determinat autorităţile locale să ridice nivelul de alertă de la „notificare” la „avertizare”, conform Hawaii News Now.

Reprezentanţii Observatorului Vulcanologic din Hawaii vor efectua misiuni aeriene de recunoaştere pentru a monitoriza erupţia şi pentru a analiza mai bine riscurile pentru populaţia locală.

Potrivit specialiştilor de la Observatorul Vulcanologic din Hawaii, erupţia a început duminică seara la ora locală 23:30 în Mokuaweoweo, caldeira din vârful vulcanului.

author avatar
Andreea Vlad
476 afisari

4 COMENTARII

  1. Săraca Greta Trotineta, eforturile ei anti-emisii sunt atât de nesocotite de către Mama Natură!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger