AcasăȘTIRI EXTERNEALERTĂ în Grecia! Avion prăbușit în timp ce stingea incendiile de vegetaţie

ALERTĂ în Grecia! Avion prăbușit în timp ce stingea incendiile de vegetaţie

avionALERTĂ în Grecia! Avion prăbușit în timp ce stingea incendiile de vegetaţie

Se fac eforturi supraomenești pentru stingerea incendiilor violente care au cuprins Grecia. Pompierii abia fac față flăcărilor care amenință așezările omenești și pârjolesc tot în calea lor.

Din păcate, salvatorii sunt puși în situații limită. S-a întâmplat duminică după amiază, când un avion pentru stingerea incendiilor s-a prăbuşit în timpul unei operaţiuni în insula Zakynthos. Din fericire, pilotul a supraviețuit, el fiind viu şi nevătămat.

Un avion de tip Pezetel se afla într-o operaţiune de stingere a unui mic focar izbucnit în această insulă din Marea Ionică, la vest de Grecia continentală, când s-a prăbuşit dintr-o cauză care nu a fost încă stabilită.

Incendiile, declanșate de caniculă

La fel ca în alte ţări mediteraneene, condiţiile meteorologice sunt extreme în această vară în Grecia, un val de căldură fără precedent în peste trei decenii a declanşat incendii simultane în toată ţara, potrivit Reuters.

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a deplâns sâmbătă o „vară de coşmar” şi a promis că guvernul său va rămâne în prima linie pentru a apăra vieţile oamenilor.

România a trimis peste 100 de pompieri în Grecia

Grecia şi-a mobilizat armata în sprijinul pompierilor şi mai multe ţări au oferit asistenţă, între care Franţa, Egipt, Elveţia, România şi Spania. 108 pompieri români intervin pentru a ajuta la stingerea incendiilor din Grecia. „Nu au întrebat cât ţine misiunea, nu au întrebat nimic de condiţiile de acolo. Au plecat să ajute, au plecat să salveze”, trasmite MAI.

Situaţia este deosebit de gravă în insula greacă Evia, devastată de incendii. Mii de oameni au fost nevoiţi să-şi părăsească locuinţele, lăsându-şi agoniseala de o viaţă pradă focului, în timp ce flăcările s-au răspândit în mai multe direcţii pentru a şasea zi consecutiv.

author avatar
Andreea Vlad