AcasăȘTIRI EXTERNEAlertă în Coreea de Sud. Phenianul a tras sute de obuze în...

Alertă în Coreea de Sud. Phenianul a tras sute de obuze în apropierea frontierei maritime

Alertă în Coreea de Sud. Phenianul a tras sute de obuze în apropierea frontierei maritime / Foto: printscreen

Coreea de Nord a lansat, luni, aproximativ 130 de proiectile de artilerie în mare, în largul coastelor sale de est și de vest, a declarat armata sud-coreeană, în cel mai recent exercițiu militar aparent în apropierea graniței comune.

Unele dintre obuze au aterizat într-o zonă tampon din apropierea frontierei maritime, în ceea ce Seulul a declarat că a fost o încălcare a unui acord intercoreean din 2018, menit să reducă tensiunile.

Încă o provocare din partea lui Kim Jong-un

Armata sud-coreeană a trimis mai multe comunicări de avertizare către Coreea de Nord în legătură cu tirul, a precizat Ministerul Apărării într-un comunicat, informează Alarabiya News.

Coreea de Nord nu a transmis imediat informații despre tirul de artilerie, dar a Pheinanul desfășurat un număr tot mai mare de activități militare, inclusiv lansări de rachete și exerciții ale avioanelor de război și ale unităților de artilerie.

Coreea de Sud și SUA au intensificat, de asemenea, exercițiile militare în acest an, spunând că sunt necesare pentru a descuraja Nordul înarmat nuclear.

Acordul militar cuprinzător (CMA) din 2018 a fost cel mai substanțial acord rezultat în urma lunilor de întâlniri dintre liderul Kim Jong-un și președintele sud-coreean de atunci, Moon Jae-in.

Cu toate acestea, în condițiile în care aceste discuții sunt de mult timp în impas, recentele exerciții și demonstrații de forță de-a lungul graniței fortificate dintre Corei au pus la îndoială viitorul măsurilor. Coreea de Sud a acuzat Nordul că a încălcat în mod repetat acordul prin exerciții de artilerie în acest an.

În acest an, Coreea de Nord a reluat testarea rachetelor sale balistice intercontinentale cu rază lungă de acțiune (ICBM) pentru prima dată din 2017, iar Coreea de Sud și Statele Unite spun că a făcut pregătiri pentru a relua și testele nucleare.

author avatar
Tudor Borcea
158 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger