AcasăȘTIRI EXTERNEAlertă în Canada! Un avion rusesc a intrat în spațiul aerian al...

Alertă în Canada! Un avion rusesc a intrat în spațiul aerian al acestei țări

avionAlertă în Canada! Un avion rusesc a intrat în spațiul aerian al acestei țări

Canada deschide o investigație după ce un avion rusesc Aeroflot a încălcat interdicţia de a zbura în spaţiul său aerian.

Avionul companiei ruseşti Aeroflot circula de la Miami la Moscova, potrivit site-ului de urmărire a zborurilor Flight Aware.

La fel ca alte state NATO, Canada a decis să își închidă spațiul aerian pentru aeronavele rusești.

Decizia a fost luată cu scopul de a determina Moscova să oprească invazia asupra Ucrainei. O hotărâre în acest sens a fost anunțată și de statele membre ale Uniunii Europene.

Și UE a închis spațiul aerian pentru Rusia

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat, duminică seară, că Uniunea Europeană (UE) închide complet spațiul său aerian pentru aeronavele din Federația Rusă.

„Cu efect imediat, spațiul aerian al Canadei este închis pentru toți operatorii de aeronave rusești. Vom trage Rusia la răspundere pentru atacurile sale împotriva Ucrainei”, a declarat ministrul canadian al Transporturilor, Omar Alghabra.

Compania aeriană rusă Aeroflot a anunţat că va suspenda toate zborurile către Europa începând de luni, după ce UE a decis să închidă întreg spaţiul său aerian pentru toate avioanele ruseşti.

author avatar
Andreea Vlad