AcasăȘTIRI EXTERNEALERTĂ în aer: tot mai multe zboruri, anulate, şi avioane întoarse din...

ALERTĂ în aer: tot mai multe zboruri, anulate, şi avioane întoarse din drum!

avion coronavirus ALERTĂ în aer: tot mai multe zboruri, anulate, şi avioane întoarse din drum!

Pandemia a dat peste cap zborurile internaţionale. Grav este că s-a ajuns în punctul ca avioanele, pur şi simplu, să întoarcă în aer, pe aeroportul de pe care au decolat.

De exemplu, compania Delta Air Lines a decis săptămâna trecută să cheme înapoi la Seattle un avion în zbor spre Shanghai din cauza noilor restricţii sanitare cerute la aeroport, atrăgându-şi critici din partea autorităţilor chineze.

S-au supărat pe procedurile de curăţenie

Pentru a respecta cerinţele de curăţenie de la Aeroportul Internaţional Shanghai Pudong (PVG) care au fost emise de guvernul chinez la 21 decembrie, zborul 287 de la Seattle la Shanghai s-a întors la (Seattle) în timp ce se afla în drum spre (Shanghai)”, a indicat un purtător de cuvânt al companiei.

„Noile proceduri de curăţenie necesită o perioadă de timp considerabil extinsă şi nu sunt viabile pe plan operaţional pentru Delta”, a adăugat el, fără a mai multe precizări legate de procedurile în cauză.

Hong Kong a interzis zborurile din Coreea de Sud

Drept urmare, pentru cel puţin două săptămâni, Hong Kong-ul a interzis toate zborurile din Coreea de Sud. Se zboară cu dificultate şi în Statele Unite. Cele mai afectate aeroporturi sunt cele din Atlanta, New Jersey, Los Angeles şi New York.

Majoritatea zborurilor anulate sunt însă în China, în special pe aeroporturile din Beijing și Shanghai.

O situaţie aparte este şi pe aeroportul din orașul Xi’an, aflat în nordul Chinei. Peste 13 milioane de oameni au primit ordin să rămână acasă, în timp ce autoritățile încearcă să ţină sub control un focar de Covid izbucnit în zonă.

author avatar
Andrei Ștefan