AcasăȘTIRI EXTERNEAlertă FBI: “soldații digitali” QAnon atacă din nou lumea reală

Alertă FBI: “soldații digitali” QAnon atacă din nou lumea reală

FBI a avertizat că adepții QAnon sunt gata să se angajeze din nou la violențe împotriva oponenților politici, deoarece predicțiile mișcării conspiraționiste nu s-au împlinit.

Credincioșii teorieri conspirației susțin că fostul președinte american Donald Trump este angajat într-o luptă împotriva unei cabale de pedofili satanici legată de membrii Partidului Democrat.

O teorie care a jucat un rol major în asaltul  din 6 ianuarie asupra Capitoliului SUA, o tentativă de lovitură de stat.

Raportul FBI, compilat  împreună cu Departamentul pentru Securitate Internă și solicitat de senatorul Martin Heinrich din New Mexico, arată că adepții QAnon nu mai pot avea “încredere în plan”  – un slogan distribuit pe rețelele de socializare și care  se referă la ziua în care Trump va fi reintegrat în funcția de președinte și va reprima inamicii săi.

Prin urmare, autonumiții „soldații digitali” QAnon consideră că au acum „obligația de a se angaja în violențe în lumea reală” împotriva oricărei opoziții politice.

FBI spune că teoria va fi amplificată de pandemie, de postările de pe rețelele sociale, de polarizarea societății din Statele Unite și de „frecvența și conținutul declarațiilor pro-QAnon ale unor persoane publice care apar în mod evident în narațiunile de bază QAnon”.

QAnon a avut o influență notabilă asupra discursului politic atât în ​​SUA, cât și în străinătate.

Trump i-a descris pe  susținătorii QAnon(care refuză să accepte că Joe Biden a câștigat alegerile prezidențiale din 2020) ca „oameni care ne iubesc țara”. De asemenea, el a retrimis frecvent conturi afiliate QAnon pe Twitter, înainte de a fi interzis pe platformă.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
443 afisari

3 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger