AcasăȘTIRI EXTERNEAlertă energetică în Franța. Macron: Stingeți iluminatul public, pregătiți-vă de oprirea gazului...

Alertă energetică în Franța. Macron: Stingeți iluminatul public, pregătiți-vă de oprirea gazului rusesc!

Alertă energetică în Franța. Macron: Stingeți iluminatul public, pregătiți-vă de oprirea gazului rusesc! / Foto: Facebook

Președintele francez Emmanuel Macron i-a avertizat joi pe cetățenii țării sale să se pregătească pentru o întrerupere totală a gazelor naturale rusești, prin susținerea surselor alternative, prin stingerea luminatului public pe timp de noapte și prin angajarea într-o perioadă de „sobrietate” energetică la nivel național.

Invazia rusă în Ucraina și sancțiunile care au urmat au agravat alți factori care au dus la creșterea prețurilor la energie și la alte bunuri. Cu nici un fel de sfârșit la vedere pentru războiul din Ucraina, a spus Macron, francezii ar trebui să se pregătească pentru costuri care vor rămâne ridicate.

„Vara, începutul toamnei vor fi foarte grele”

„Acest război va continua”, a spus el într-un interviu televizat care a marcat sărbătoarea națională a Franței, joi, 14 iulie. „Vara, începutul toamnei vor fi foarte grele”. „Rusia folosește energia, așa cum folosește alimentele, ca armă de război”, a spus Macron. „Ar trebui să ne pregătim pentru scenariul în care va trebui să rămânem fără tot gazul rusesc”.

El a declarat că guvernul va pregăti un „plan de sobrietate” pentru a economisi energia, care ar începe cu stingerea luminilor publice pe timp de noapte, atunci când nu sunt utile, scrie New York Post.

Franța va continua să caute să diversifice sursele de aprovizionare cu gaz, a spus el, făcând apel la o trecere mai rapidă la parcurile eoliene offshore și la o mai mare cooperare energetică transfrontalieră europeană pentru a face față crizei actuale.

Adversarii politici ai lui Macron, de extremă dreapta și de extremă stânga, au acuzat sancțiunile UE împotriva Moscovei că au redus puterea de cumpărare a consumatorilor francezi, în timp ce nu au reușit să îl convingă pe președintele rus Vladimir Putin să retragă trupele din Ucraina.

Președintele Franței nu a dat niciun indiciu în timpul interviului cu privire la schimbarea politicii față de Ucraina. „Ce vrem noi să facem?”, a întrebat el. „Vrem să oprim acest război fără să ne implicăm în acest război. În același timp, vrem să facem totul pentru ca Rusia să nu câștige, pentru ca Ucraina să își poată apăra teritoriul. Nu vrem un război mondial”.

author avatar
Tudor Borcea
422 afisari

4 COMENTARII

  1. Voi , in Parlamentul european si la Comisia europeana, micsorati-va lefurile nesimtine ! Nu ne mai cereti austeritate , in timp ce voi va lafaiti .

  2. Mai Micron, bai kurkubeistule turbat, sa vezi ce gatuire o sa iti faca chiar natia ta de frakofoni drogati, o sa ajungi afis pe un stalp din Champs Elysee !! Ha ha ha 🙂 Sa stai tu in intuneric, bai animalule pe invers, si sleahta ta de tefelei dusi complet cu pluta, sa nu uiti sa le inchizi tot in 2-3 luni, si lumina, si gazul, si apa, sa vedem care o sa mai faca gura pe acolo !! Ha ha ha 🙂 Oricum sunteti pre amulti, si cica si cei 10 negrisori mititei se simt cam prea multi pe acolo, asa ca trebuie facuta o rarire serioasa, ce draku, nu ne mai jucam, bai Micron, ejti prost ? Ha ha ha 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger