AcasăȘTIRI EXTERNEALERTĂ de securitate la Baza Andrews! A intrat înarmat în cea mai...

ALERTĂ de securitate la Baza Andrews! A intrat înarmat în cea mai securizată unitate militară din America! / Vicepreședintele SUA, ținta unui atac?

ALERTĂ de securitate la Baza Andrews! A intrat înarmat în cea mai securizată unitate militară din America! / Vicepreședintele SUA, ținta unui atac?

Doi intruși, din care cel puțin unul era înarmat, au intrat în Baza Andrews a Forțelor Aeriene ale SUA duminică seară, 6 martie. Se pare că incidentul a avut loc după întoarcerea la bază a vicepreședintelui Americii, Kamala Harris.

Baza Andrews, aflată lângă Washington, găzduiește aeronava oficială a președintelui SUA, Air Force One.

Alertă de grad 0!

O purtătoare de cuvânt a bazei a declarat că o persoană a fost arestată, iar cel de-al doilea intrus încă era dat în căutare. Nu s-au tras focuri de armă și nu s-a raportat nici o persoană rănită.

Intrușii au trecut printr-un punct de control de securitate de la poarta principală în jurul orei 21 și nu au ținut cont de avertizările personalului de pază, au declarat oficialii bazei, citați de The Washington Post. Au fost instalate bariere, iar vehiculul cu care au venit cele două persoane a fost oprit. Cu toate acestea, atacatorii au reușit să fugă. La ora 23.00, duminică seară, soarta celui de-al doilea intrus era încă necunoscută.

Incidentul pare a fi una dintre cele mai grave încălcări ale securității din istoria Bazei Andrews, care se află la câțiva kilometri în afara Washingtonului, în regiunea Suitland din suburbia comitatului Prince George, în Maryland.

Patru secretari de stat se aflau acolo

Nu a fost clar ce a motivat incidentul și de ce intrușii au pătruns în Baza Andrews.

Kamala Harris și câțiva membri ai Cabinetului au călătorit la Selma, statul Alamaba, pentru a comemora „Bloody Sunday” – violențele în care poliția a atacat protestatari pașnici în 1965. Au părăsit Alabama cu Air Force Two în jurul orei 18:45 și au aterizat în Maryland în jurul orei 21:00.

Un oficial de la Casa Albă a confirmat, în jurul orei 21:40, că toți cei patru secretari ai Cabinetului – secretarul Transporturilor Pete Buttigieg, secretarul pentru locuințe Marcia L. Fudge, secretarul pentru Educație Miguel Cardona și administratorul Agenției pentru Protecția Mediului Michael Regan – au părăsit Baza Andrews în siguranță.

Președintele Joe Biden nu a fost duminică la Andrews, el călătorind direct din Delaware la Casa Albă cu elicopterul prezidențial.

author avatar
Tudor Borcea
865 afisari

4 COMENTARII

  1. Poate au venit sa bea whiski cu betiva Kamala! Poate faceau parte din taraful care o va insoti pe avion. 7 ore de mers pe muzica lautareasca trec mai repede.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger