AcasăȘTIRI EXTERNEAlertă de gradul trei în China.Un virus letal a făcut zeci de...

Alertă de gradul trei în China.Un virus letal a făcut zeci de victime. Măsuri extreme ale autorităților

 Autoritățile sanitare din regiunea chineză Guangde au anunțat că au fost semnalate mai multe cazuri de febră Dengue provocată de un virus letal.

Duminică a fost internat un bărbat din regiunea chineză Guangde, diagnosticat cu febră Dengue.

Vestea vine după ce un păstor din regiunea chineză Mongolia Interioară a fost confirmat cu ciumă bubonică, la finalul săptămânii trecute.

Curios este că, după ce Guvernul din Guangde a transmis o informare oficială despre noul caz printr-o postare pe rețeaua de socializare, aceasta a fost ștearsă imediat.

Pacientul se află în spital, sub tratament, de pe 5 iunie. Acesta a călătorit recent în mai multe țări din Asia, printre care India, Myanmar și Pakistan.

Epidemie de febră Dengue în Singapore

Menționăm că și în Singapore situația este foarte gravă, deoarece autoritățile se luptă cu cea mai gravă epidemie de febră Dengue din istorie – peste 15.000 de persoane suferă de această boală infecțioasă.

Săptămâna trecută, aproape 1.500 de persoane au fost infectate cu virusul, record de la izbucnirea epidemiei. Este a patra săptămână consecutivă în care numărul cazurilor noi depășește 1.000.

Până acum, cel puțin 16 persoane au murit în Singapore din cauza febrei Dengue. În același timp, de coroanvirus au decedat 26 de persoane, la peste 45.000 de bolnavi.

„Moartea Neagră” bate la ușă. A fost emisă alertă de gradul trei

De asemenea, Comitetul pentru sănătate din oraşul Bayannur a emis o alertă de nivelul trei, a doua cea mai scăzută dintr-un sistem cu patru niveluri, care interzice vânarea şi consumul animalelor ce ar putea transmite această boală.

Se pare că marmotele sunt purtătoare ale acestui virus, iar autoritățile au solicitat populației să raporteze orice caz suspect de ciumă sau de febră fără cauze clare şi să dacă descoperă marmote bolnave sau moarte.

Ciuma bubonică, cunoscută şi sub numele de „Moartea Neagră” în Evul Mediu, este o boală extrem de infecţioasă şi adesea fatală, fiind răspândită mai ales de rozătoare, potrivit stirileprotv.ro

author avatar
Eli Dan Davidescu
730 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger