AcasăȘTIRI EXTERNEAlertă de grad zero! Spionii Iranului, în locuința ministrului Apărării din Israel!

Alertă de grad zero! Spionii Iranului, în locuința ministrului Apărării din Israel!

Alertă de grad zero! Spionii Iranului, în locuința ministrului Apărării din Israel

Bărbatul care se ocupă cu întreținerea locuinței ministrului israelian al Apărării, Benny Gantz, a fost acuzat joi, 18 noiembrie, că a spionat în numele unui grup de hackeri legați de Iran, inamicul numărul unu al statului evreu, aflat în spatele atacurilor cibernetice recente contra Israel.

Într-un scurt comunicat, Shin Beth, puternicul serviciu de informații interne al Israelului, a declarat că l-a arestat și interogat pe Omri Goren Gorochovsky, în vârstă de 37 de ani, menajerul lui Benny Gantz, fostul șef de stat major al armatei, aflat acum în fruntea Ministerului Apărării.

Serviciile „menajerei”, via mesageria Telegram

Potrivit anchetatorilor, Omri Goren Gorochovsky a contactat pe rețelele sociale „o entitate afiliată Iranului” căreia i-a propus „ajutorul” său, ținând cont de accesul pe care-l are la domiciliul ministrului Gantz.

Potrivit actului de acuzare depus la tribunalul din Lod, un oraș din centrul Israelului în care locuiește Gorochovsky, acesta din urmă ar fi folosit un nume fals și i-ar fi contactat pe hackerii grupului Black Shadow prin intermediul mesageriei Telegram la sau în jurul datei de 31 octombrie pentru a furniza informații, evident contra cost, despre reședința lui Benny Gantz.

A fotografiat tot din casă

Mai precis, Gorochovsky bărbatul, care a fost arestat la 4 noiembrie, ar fi propus „introducerea unui virus informatic”, printr-un stick USB, în computerul ministrului în schimbul unei „sume de bani”, subliniază actul de acuzare.

Și pentru a-și dovedi seriozitatea, Gorochovsky ar fi fotografiat diverse obiecte din casa ministrului, printre care fotografii de familie, o chitanță de plată a taxelor sale municipale și memorii militare care datează din mandatul lui Benny Gantz ca șef al armatei israeliene, precizează dosarul judiciar, scrie Le Figaro.

Omri Goren Gorochovsky, care riscă între 10 și 15 ani de închisoare, „a amenințat securitatea statului Israel”, subliniază actul de acuzare, Shin Beth asigurând că până la urmă nu a avut acces la „nici un document secret” și, prin urmare, „nici o informație secretă nu a fost transmisă către hackeri”.

Hackerii Black Shadow

Serviciul de securitate a spus că în lumina acestui incident a decis să lanseze o revizuire internă a modului în care sunt angajați lucrătorii din casele miniștrilor „cu scopul de a limita posibilitatea ca astfel de cazuri să se repete în viitor”.

Grupul de hackeri Black Shadow a ajuns pe prima pagină a ziarelor între 31 octombrie și 2 noiembrie după ce a furat și apoi a distribuit date de pe un site de întâlniri LGBTQ israelian într-un atac cibernetic.

Și Iranul a acuzat Statele Unite și Israel, la sfârșitul lunii octombrie de un atac cibernetic, care i-a perturbat sistemul de distribuție a combustibilului.

author avatar
Tudor Borcea
678 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger