AcasăȘTIRI EXTERNEAlertă de dezastru în Germania. Bilanțul tragediei: peste 80 de morți și...

Alertă de dezastru în Germania. Bilanțul tragediei: peste 80 de morți și 1.000 de dispăruți – FOTO/VIDEO

inundatiiAlertă de dezastru în Germania. Bilanțul tragediei: peste 80 de morți și 1.000 de dispăruți - FOTO/VIDEO

În timp ce românii se topesc de caniculă, în vestul Germaniei s-au produs cele mai grave inundații din ultimul secol. Numărul persoanelor care și-au pierdut viața a crescut vineri la cel puțin 81, potrivit Reuters.

Aproximativ 1.300 de persoane lipsesc în cartierul Ahrweiler la sud de Köln, a declarat guvernul districtual pe Facebook. Rețelele de telefonie mobilă s-au prăbușit în unele regiuni afectate de inundații, ceea ce înseamnă că familia și prietenii nu au reușit să-i găsească pe cei dragi.

Comunități întregi zăceau în ruine după ce râurile umflate au străbătut orașele și satele. Bilanțul deceselor din Germania se modifică de la oră la oră, după ploile puternice.

Vineri dimineață, casele s-au prăbușit în Erftstadt, în apropiere de Köln, iar echipajele de salvare se luptau să ajute locuitorii care s-au întors la casele lor în ciuda avertismentelor, a declarat guvernul districtului Köln pe Facebook.

Mii de sinistrați așteaptă să fie salvați

Mulți oameni au rămas în case și mai mulți lipseau. O scurgere de gaze a împiedicat salvatorii să ajungă la sinistrați.

Un baraj aproape de granița cu Belgia, Rurtalsperre, a fost inundat peste noapte, în timp ce altul, Steinbachtalsperre, este instabil.

Și în Belgia, urgia a făcut cel puțin 11 victime, iar numeroase localități nu au curent electric de zeci de ore.

Câteva sute de militari au fost mobilizați în zonele sinistrate, unde din păcate meteorologii prognozează ploi necontenite până vineri seara.

author avatar
Andreea Vlad
337 afisari

1 COMENTARIU

  1. sa nu fim rautaciosi dar vest europenii astia au vrut sa ia locul lui Dumnezeu prin ce legi impun si uite ca insusi El le demonstreaza ca sunt mici!!!!!!!!asta e ,necredinta lor fatisa a suparat si se intoarce real si la ei care se credeau invincibili!!!!!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger